Premierul Croaţiei, primit de Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă

 

Premierul Croaţiei, Andrej Plenković, este primit astăzi de Klaus Iohannis şi de Viorica Dăncilă.Prim-ministrul Croaţiei, Andrej Plenkovic, aflat într-o vizită oficială în România în contextul intensificării relaţiilor bilaterale în ultimii ani, precum şi al apartenenţei celor două state la acelaşi Trio al Preşedinţiei Consiliului UE, a declarat vineri la finalul discuţiei cu premierul Viorica Dăncilă că interesul comun al României şi al Croaţiei este aderarea la Spaţiul Schengen, considerând că cele două ţări au îndeplinit toate criteriile pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

"Interesul României şi cel al Croaţiei este spaţiul Schengen. Cred că am atins un grad avansat, dacă nu chiar am îndeplinit toate condiţiile tehnice astfel încât să aderăm şi la acest spaţiu”, a declarat premierul croat.

El a subliniat faptul că în relaţia bilaterală dintre cele două state un rol important îl au şi minoritatea croată din România şi comunitatea română din Croaţia. "Minoritatea croată din România este una dintre cele mai vechi minorităţi pe care Croaţia o are în afara ţării”, a precizat Andrej Plenkovic.

Premierul croat a mai spus că în discuţiile purtate cu Viorica Dăncilă s-a abordat şi chestiunea Dunării, adăugând că acest coridor trebuie îmbunătăţit pentru a permite o mai bună colaborare economică. La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a spus că România va continua să promoveze Dunărea "ca pe un important coridor de transport între vestul şi estul Europei”. "Este foarte important să creăm un cadru proprice pentru creşterea volumului de mărfuri transportate pe Dunăre”, a spus Dăncilă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?