Predoiu lui Ponta:Ca de la jurist la jurist, dacă semnaţi HG cu Portul Constanţa intraţi la puşcărie

 
Predoiu lui Ponta:Ca de la jurist la jurist, dacă semnaţi HG cu Portul Constanţa intraţi la puşcărie
Predoiu lui Ponta:Ca de la jurist la jurist, dacă semnaţi HG cu Portul Constanţa intraţi la puşcărie
FOTO: Mediafax

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, joi, că Guvernul pregăteşte adoptarea unei hotărâri prin care 13% din acţiunile Portului Constanţa vor fi transferate gratuit la Consiliul Local Constanţa, el avertizându-l pe premierul Ponta că va intra în puşcărie dacă va semna această hotărâre

"Se pregăteşte adoptarea unei hotărâri de guvern prin care 13% din acţiunile Portului Constanţa să fie transferate cu titlu gratuit, subliniez cu titlu gratuit, în proprietatea Consiliului Local Constanţa. Aceasta este prima pagină a proiectului de hotărâre, acest proiect de hotărâre urma să intre ieri în şedinţa de Guvern, se prevede clar transferul cu titlu gratuit a 13% din acţiuni, 13,99% în proprietatea Consiliului Local Constanţa", a precizat Predoiu într-o conferinţă de presă.

El a arătat că, dacă va fi adoptată, hotărârea de guvern va fi nelegală, deoarece încalcă Legea privatizării şi nu ţine cont de avizele date de direcţiile de specialitate din Ministerul Transporturilor.

"Eu vreau să spun, nu ca politician, nu ca prim-ministru ce se află, nu ca opozant, vreau să-i spun aşa, ca de la jurist la jurist, de la avocat la procuror: «domnule Ponta, dacă semnaţi această hotărâre de guvern, acest proiect aşa cum este el scris astăzi, intraţi în puşcărie! Să nu spuneţi că nu v-am zis»", a afirmat Cătălin Predoiu.
Predoiu a apreciat că vizita pe care Ponta o face de 1 Mai primarului Mazăre "seamănă cu o vizită a doi gangsteri care fac o recunoaştere înainte să dea lovitura, înainte să dea spargerea".

"Vizita aceasta pe care domnul Ponta o face azi domnului Mazăre, înţeleg că vizitează Portul Constanţa, seamănă foarte mult, ţinând cont de acest proiect de hotărâre, seamănă, până nu semnează nu vreau să spun chiar este, seamănă cu vizita a doi gangsteri care fac o recunoaştere înainte să dea lovitura, înainte să dea spargerea, se duc să vadă ce este acolo, e vreun geam deschis, e vreo uşă lăsată fără încuietoare, seamănă cu vizita a doi oameni onorabili", a mai spus Cătălin Predoiu.

El a arătat că PDL doreşte să împiedice "un jaf care se pune la cale de către premier, ministrul Şova şi primarul Mazăre, un jaf care vizează obiectivul strategic de interes naţional, Portul Constanţa".

Cătălin Predoiu a mai arătat că proiectul de hotărâre de guvern, în afară de faptul că este nelegal, are şi o problemă legată de oportunitate, iar direcţiile de specialitate din Ministerul Transporturilor au atras atenţia că transferul cu titlu gratuit este nelegal şi ar însemna pierderea controlului asupra Portului Constanţa, cu riscuri foarte mari "de a se deteriora infrastructura portuară".

Premierul Victor Ponta se află, joi, în judeţul Constanţa, unde a inspectat lucrările la podul de la Agigea, a mers în cartierul de locuinţe sociale Henry Coandă, împreună cu Radu Mazăre, va merge la una dintre pasarelele pietonale aflate în construcţie la Mamaia şi pe faleză, unde de asemenea au loc lucrări.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 -2
haoleo !
02 May 02:55
Preduloiu are treaba cu dreptul si justitia exact cat Ponta . Ca ministru a fost yesmenul lui basescu . In cazul celor doi se aplica principiul : baba si mitraliera .
Răspunde
6 0
tin
01 May 21:11
copy paste este propietar peste romania !!! da baronilor psd tot ce i-si doresc . in romania au amortit toate partidele sau sunt in cardasie . cinste ca mai exista un om ce gandeste . astia au prostit poporul de il manevreaza ca pe papusile cu ata , a inceput campania si in toate primariile se fac liste cu activitati obligatorii pentru angajati , mai rau ca pe timpul lui ceausescu .
Răspunde
10 -1
01 May 13:03
ASHTIA SUNT BARONII PE CARE PONTA CU AJUTORUL LUI GADEA NI-I VOR ADUCE PE ÇAP
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?