Predoiu, după OUG pe legile Justiţiei: Practic, Toader a închis DNA

 
Predoiu, după OUG pe legile Justiţiei: Practic, Toader a închis DNA
Predoiu, după OUG pe legile Justiţiei: Practic, Toader a închis DNA

Fostul ministru al Justiției Cătălin Predoiu susține că ordonanța de urgență promovată de Tudorel Toader închide DNA. Predoiu se referă la articolul din OUG potrivit căruia pentru a rămâne în funcție procurorii din Parchetul General, DIICOT și DNA trebuie să aibă o vechime de 10 ani în magistratură, iar în cazul DNA să fi susținut un concurs. Potrivit legii actuale, pe lângă condițiile de vechime era necesară susținerea unui interviu, procedură menținută în OUG în cazul DIICOT.

„Prin art.VII din Ordonanța publicată astăzi, ministrul Toader a închis practic DNA. El oferă astfel, cu puțină întârziere, un răspuns întrebării lansate public de Liviu Dragnea: ”Mai există DNA?!”. Răspunsul este nu, de azi nu mai există. Ordonanța trimite acasă zeci de procurori DNA, oprind astfel anchete, descurajând întreaga instituție, încurajând lumea corupției. Iar MCV este începând de astăzi un acronim pentru Marea Corupție Veselă”, a scris Predoiu, pe Facebook, potrivit Hot News.

Articolul VII din OUG prevede: „Procurorii care la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență își desfășoară activitatea în cadrul parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, DIICOT si DNA, precum și în cadrul celorlalte parchete rămân în funcție în cadrul acestora numai dacă îndeplinesc condițiile prevăzute de legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și legea 304/ 2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în textul ordonanței.


Condițiile de numire la DNA, potrivit OUG: Pentru a fi numiți în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, procurorii trebuie să nu fi fost sancționați disciplinar, să aibă o bună pregătire profesională, o conduită morală ireproșabilă, cel puțin 10 ani vechime în funcția de procuror sau judecător și să fi fost declarați admiși în urma unui concurs organizat de către comisia constituită în acest scop.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Mircea
17 Oct 14:54
Populatia a asteptam ca DNA să facă lucruri mari pentru Romania..Nu a facut nimic . Parerea mea este ca trebuie reformată din temelii. Un eșec total.
Răspunde
0 0
Sunteti pe drumul bun,constituționall!
17 Oct 06:09
Pe bune ,domnule Predoiu ?Păi nu era constitușional ?În constitutie nu e mentionat DNA,ca prelungirea bratului securității in drum spre justitia populară,inaugurată de revoluție in zi de craciun care a introdus in rândul probelor legale opinia bublică si manipularea .
Răspunde
0 0
vicol
17 Oct 01:04
pai tu inseamna ca nu ai mai intrat la DNA Bucuresti in ultimul timp. este plin de pusti si pustoaice care se fac ca lucreaza in DNA. se joaca toata ziua pe Facebook si asteapta ordinele de la imparatie. cu astia vreti voi sa facem justitie. se joaca de-a mama si tata toate ziua, habar nu au cum se face un rechizitoriu beton, cauta pe google informatii, 007 este mic copil fata de ce au astia in cap.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?