”Timmermans a punctat că și el, și CE, sunt foarte bine informați despre România”

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, joi, la finalul întâlnirii cu prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, că MCV nu are un termen limită de finalizare, susţinând punctul de vedere al lui Timmermans, potrivit căruia „Comisia de la Veneţia, GRECO sau Comisia Europeană nu trebuie privite ca inchiziţie, cum încearcă Iordache şi PSD să transmit”. Barna susţine că Timmermans a spus că şi el, şi CE sunt informaţi foarte bine cu privire la situaţia României.Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, joi, la finalul întâlnirii cu prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, că MCV nu are un termen limită de finalizare, susţinând punctul de vedere al lui Timmermans, potrivit căruia „Comisia de la Veneţia, GRECO sau Comisia Europeană nu trebuie privite ca Inchiziţie, cum încearcă Iordache şi PSD să transmită”.

"Mesajele sunt foarte clare şi în linie cu ceea ce USR spune de câteva săptămâni. MCV nu are un deadline şi acesta este un lucru important. Timmermans a exprimat foarte plastic ideea că e un deziderat, un lucru pe care ne-am propus să îl încercăm, acela de a ridica MCV la sfârşitul lui 2019, dar nu este un deadline pentru nimeni. El a transmis un mesaj foarte politic şi politicos, încercând să spună că e nevoie de mai multă cooperare, de mai mult dialog între Guvernul României şi instituţiile europene, spunând foarte plastic că, respectiv, Comisia de la Veneţia, GRECO sau Comisia Europeană nu trebuie privite ca Inchiziţie, cum încearcă Iordache şi PSD să transmită mesajul, ci sunt de fapt instituţii cu specialişti care chiar îşi doresc să ajute statele. Din această perspectivă, recomandarea era evident una transparentă, de a consulta aceste instituţii", a afirmat Dan Barna.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?