Președintele Trump pledează pentru închiderea guvernului american

 

Marți, președintele Donald Trump a avut o ieșire neobișnuită, susținând  că guvernul american ar trebui închis, deoarece republicanii și democrații au ajuns la o înțelegere bugetară care ignoră cerințele cheie ale Casei Albe.

După ce republicanii din Congres au trecut cu vederea inițiativa lui Trump de a construi un zid la frontiera cu Mexicul și de a reduce cheltuielile de mediu, președintele a izbucnit, spunând că guvernul nu ar trebui să mai fie finanțat deloc.

Situații similare au condus la cheltuieli majore, afectând economia Statelor Unite cu zeci de miliarde de dolari și a obligat serviciile federale să cpncedieze mii de membri ai personalului cel puțin temporar.

Trump s-a arătat inverșunat în mod special de faptul că majoritatea republicană a Congresului, precum și Casa Albă, au fost implicate într-o înțelegere cu democrații în vederea finanțării guvernului până în septembrie.

„În septembrie, țara noastră are nevoie de un «deznodământ» serios, pentru a rezolva dezordinea!”, a afirmat Trump într-o postare pe Twitter, atrăgâtn atenția asupra necesității unui compromis bipartizan.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?