Președintele Partidului Verde European: ”Sediul PE ar trebui să adăpostească refugiați”

 

Clădirea Parlamentului European din Strasbourg, Franța, nu este folosită de parlamentar mai mult de 300 de zile în fiecare an. În acest sens, Philippe Lamberts, liderul Grupului Verzilor, sugerează că aceasta ar putea fi adăpost pentru imigranți, potrivit BBC.

Acesta propune ca sesiune parlamentare și birourile parlamentare să fie mutate temporar în celelalte clădiri ale Uniuni Europene din Bruxelles, Belgia.

Sugestia politicianul belgian vine după ce UE a anunțat relocarea unui număr de 160.000 de refuiați către toate statele membre.

”Folosim clădirea futuristă din Strasbourg doar 50 de zile pe an. Pentru celelalte 300 de zile, cele 750 de birouri rămână goale și nefolositoare”, a mărturisit Lamberts în cadrul conferinței de presă a Comisiei Europene.

”Sunt de părere că această clădire este echpată perfect pentru a fi casă temporar pentru imigranți și refugiaț, în timp ce ne facem treaba la Bruxelles”, a adăugat acesta.

Partidul Verde European a fost un critic înverșuna al ”navetei” parlamentarilor europeni între Bruxelles și Strabourg.print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?