Președintele Federației Europene de Judo: România are judokani cu inimă mare

Președintele Federației Europene de Judo spune, într-un interviu acordat Realitatea TV, că România are judokani cu inimă mare pentru că are tradiții minunate. SERGHEI SOLOVEYCHIK crede că judokanii români ar putea să obțină cel puțin două medalii la Jocurile Olimpice. Președintele Federației Europene de Judo s-a întâlnit la București cu starul judo-ului românesc, Alina Dumitru, și a apreciat spiritul judokanilor din țara noastră.

”România are judokani cu inimă mare pentru că aveți tradiții minunate. Astăzi m-am întâlnit și cu Alina Dumitru, a fost o plăcere mare pentru mine și o surpriză frumoasă. Știu că pentru a organiza un eveniment de cel mai înalt nivel avem nevoie desigur de profesionalism dar și de spirit și inimă de judoka și voi aveți aici în România totul. Președintele este capabil să organizeze, cu echipa pe care o are, orice eveniment. Fie că vorbim despre un eveniment european și sunt sigur și un eveniment internațional, cum ar fi un campionat mondial. Așa că vor cântări doar posibilitățile și decizia finală în funcție de competitivitatea celorlați candidați”, a spus SERGHEI SOLOVEYCHIK cu privire la posibila organizare, de către România, a Campionatelor Europene de Seniori din 2020.

Vorbind despre dezvoltarea sportului, SOLOVEYCHIK a apreciat rolul important jucat de președintele Federației Internaționale, românul Marius Vizer. 

”Dacă vorbim despre performanță, pot spune că marele pas a fost făcut de Federația Internațională de Judo, condusă de președintele acesteia, Marius Vizer. A fost ideea acestuia, de a organiza un tur de evenimente, Grand Slam, Grand Prix, Masters, care repetă sistemul din tenis, de a aduce bani, premii în bani. Cu 15 ani în urmă erau puțini care chiar credeau că asta se poate întâmpla cu adevărat. Dar acum vedem că e o realitate și cred că Marius și echipa lui au făcut o treabă extraordinară. Și datorită acestui lucru vedem astăzi judo-ul mai aproape de cele mai populare sporturi din lume”, a spus șeful Federației Europene.

Asemenea altor oameni implicați în judo, SOLOVEYCHIK a ținut să sublinieze importanta sportului în educație.

”Despre copii pot să spun, în primul rând, că bunul exemplu este foarte important. Dacă în România avem lideri cum ar fi Croitoru (Mircea), Alina (Dumitru) și alții, cu siguranță aceste nume atrag copii către dojo și totodată și părinții care vor să își vadă copiii asemenea acestor modele. Și judo e un sport minunat pentru că judo îi învață pe copii să fie respectuoși, să fie onești. Nu doar puternici psihic și fizic dar și să respecte adversarul și să își arate politețea. De fiecare dată vedem sportivii aplecându-se unul în fața altuia, pe tatami, în fața arbitrilor și a publicului. Este un sport care oferă o educație bună. Cred că părinții deștepți își vor duce copiii în dojo unde să practice judo pentru că își vor dori ca cei mici să fie cetățeni buni, oameni, bărbați și femei cu literă mare”, a declarat SOLOVEYCHIK pentru realitatea TV. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?