Președintele Coreei de Sud. Unde trebuie să ducă discuțiile cu vecinii nord-coreeni

Racheta a lovit un oras din Coreea de Nord
Racheta a lovit un oras din Coreea de Nord

Moon Jae-In, președintele Coreei de Sud, a declarat, luni, că ar trebui depuse mai multe eforturi pentru a se asigura că discuțiile inter-coreene vor duce la un dialog între Washington și Phenian în privința programului nuclear nord-coreean.Preşedintele sud-coreean a afirmat că actuala perioadă reprezintă o oportunitate pentru soluţionarea paşnică a problemei nucleare nord-coreene, scrie Mediafax.

”În acest moment avem o oportunitate foarte preţioasă de a rezolva pe cale paşnică problema nucleară nord-coreeană şi să institiuim pacea în Peninsula Coreea. Datorită Jocurilor Olimpice de Iarnă, Sudul şi Nordul au putut sta faţă în faţă. Acest dialog a venit într-o perioadă dramatică, în care posibilitatea unui război crescuse”, a declarat Moon Jae-In.

”Însă actuala situaţie este atât de fragilă încât nimeni nu poate fi optimist în privinţa a cât va dura dialogul. Trebuie să depunem eforturi pentru a ne asigura că dialogul inter-coreean duce la discuţii între Statele Unite şi Coreea de Nord. Doar atunce putem rezolva pe cale paşnică problema nucleară nord-coreeană. În acel moment pacea şi prosperitatea vor continua în Peninsula Coreea”, a adăugat preşedintele Coreei de Sud.


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?