Poza zilei. Un redutabil bombardier SUA, alimentat în aer deasupra României

 
Un bombardier B-52, alimentat în spațiul aerian al României
Un bombardier B-52, alimentat în spațiul aerian al României
FOTO: Ambasada SUA

Un bombardier american trimis în Europa pentru a descuraja acțiunile Rusiei a fost alimentat luni, 18 martie, în spațiul aerian al României, potrivit unei postări a Ambasadei SUA la București.Un bombardier al Forţelor Aeriene ale Statelor Unite a efectuat misiuni în Marea Norvegiei, în Marea Baltică și în Marea Mediterană, în aceeași zi în care a fost alimentat în aer, deasupra României.

 ”Bun venit pe cerul României, Forţelor Aeriene Americane! Operaţiunea de ieri de alimentare în aer a bombardierului B-52 a fost făcută cu un KC-135 Stratotanker”, a precizat ambasada SUA pe Facebook.

Recent, SUA au trimis în Europa două bombardiere capabile să transporte arme nucleare şi rachete de croazieră, cele două aeronave de tip B-52 fiind staţionate la o bază a Forţelor Aeriene Regale din Marea Britanie, în ceea ce reprezintă primele măsuri strategice cu valențe nucleare de la suspendarea obligațiilor ce decurg din Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare, scrie Calea Europeană.

Boeing B-52 Stratofortress este un bombardier strategic cu reacție, subsonic, cu rază lungă de acțiune. B-52 a fost proiectat și construit de firma Boeing, care ulterior a asigurat mentenanța și îmbunătățirile.

B-52 se află în arsenalul Statelor Unite ale Americii din anul 1955. Având o performanță superioară la viteze mari subsonice și costuri de operare relativ reduse, B-52 a fost păstrat în dotare în ciuda apariției unor modele mult mai avansate, precum North American XB-70 Valkyrie (capabil de a atinge Mach 3), Rockwell B-1 Lancer (cu geometrie variabilă) sau Northrop Grumman B-2 Spirit (cu tehnologie stealth: nedetectabil radar), potrivit Wikipedia.org.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?