Povestea profesorului care locuiește într-o dubiță. De ce s-a mutat de acasă

 

Un profesor care se află la catedră de 10 ani a decis să lase confortul de acasă pentru a locui într-o dubiță. A luat cu el câteva pături, saci de dormit, sandvișuri pregătite de soția sa și s-a mutat în propria camionetă. Jurnaliștii l-au rugat să spună care e povestea din spatele gestului său și de ce a decis să-și lase familia pentru a se dedica, într-un mod inedit, meseriei.Profesorul a povestit, pentru The Guardian, că a luat cu el mai mulți saci de dormit, pentru fiecare sezon, două pilote din puf de gâscă și câteva pături de lână. Le are în partea din spate a dubiței, acolo unde își petrece nopțile.

De la 7:30 dimineața până la 20:30 seara se află la școala unde predă. Apoi, își petrece noaptea în dubița pe care o parchează oriunde dorește. E fericit cu rutina pe care și-a ales-o și susține că este primul care ajunge la școală și ultimul care pleacă, înaintea personalului auxiliar care se ocupă de curățenie.

Care e povestea din spatele gestului profesorului

Profesorul susține că a decis să trăiască într-o camionetă pentru a fi cât mai aproape de școala la care dorește să predea. Între propria locuință și școala unde îi invață pe elevi e o distanță care se parcurge în mai mult de o oră și jumătate.

Profesorul spune că ar fi pierdut mult timp pe drum și, din acest motiv, a considerat că este mai bine să se mute în dubiță pentru a fi aproape de școală.

Inițial, profesorul s-a gândit că se mută în dubiță doar temporar, până reușește să-și cumpere o locuință mai aproape de casă. Dar, ulterior, s-a obișnuit cu acest loc în timpul săptămânii, așa că a decis că îi este bine și așa.

De ce preferă profesul să predea doar la o anumită școală

Profesorul susține că a ales să predea numai la respectiva școală pentru că are un stil de predare... altfel. La alte unități la care a predat, superiorii săi i-au dat calificative mici, considerând că metoda de predare nu e dintre cele mai bune. La școala la care predă acum, însă, simte că elevii sunt dornici să învețe de la el, iar personalul este prietenos.

În experiența sa, însă, a avut parte și de incidente neplăcute. De regulă, își pregătește ceva de mâncare, seara, în bucătăria școlii, apoi o lasă pentru a o consuma a doua zi.

Într-o seară, profesorul a povestit că a uitat mâncarea pe foc și a fost la un pas să provoace un incendiu. Alarma a pornit, iar elevii și profesorii din școală au dat buzna să vadă ce se întâmplă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, pentru că flăcările au fost stinse la timp și singura pagubă a fost fumul gros din bucătărie.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?