Povestea lui Iosif, copilul de 2 ani, muşcat de un maidanez. "Câinele nu voia să-i dea drumul"

 
Povestea lui Iosif, copilul de 2 ani, muşcat de un maidanez. "Câinele nu voia să-i dea drumul"
Povestea lui Iosif, copilul de 2 ani, muşcat de un maidanez. "Câinele nu voia să-i dea drumul"

Primăria Galaţi trebuie să plătească 10.000 de euro după ce un copil a fost muşcat de un maidanez. Decizia este definitivă şi a fost dată de Curtea de Apel Iaşi după ce instanţele gălăţene au dat de fiecare dată dreptate municipalităţii. Iosif avea doar doi ani când a fost atacat de un maidanez. Era primăvara lui 2013 şi se juca în curtea interioară a blocului dintr-o zonă centrală a Galaţiului. Tatăl său a fost cel care l-a scăpat din colţii câinelui.

"Am auzit că plânge şi, când m-am întors, un câine vagabond îl trăgea de mână, cu faţa în jos, pe asfalt. Câinele nu voia să-i dea drumul, a trebuit să-i trag câteva picioare ... muşcat de cap, de mâini", a spus Răzvan Bordei, tatăl copilului.

Din fericire, rănile nu i-au pus viaţa în pericol lui Iosif. După incident, părinţii se aşteptau ca cineva să adune câinii din zonă. Nu s-a obosit nimeni, aşa că mama şi tatăl lui Iosif s-au hotărât să dea în judecată primăria. La proces avocaţii municipalităţii s-au bazat pe faptul că nu se poate dovedi că micuţul a fost muşcat de câine. Cum instanţele din Galaţi nu le-au dat dreptate, părinţii au cerut mutarea procesului la Iaşi. Atunci au început şicanele.

Instanţa din Iaşi a dat însă dreptate familiei Bordei şi a obligat primăria Galaţi la daune morale de 10.000 de euro.

În Galaţi sunt acum 15.000 de câini comunitari, iar în adăposturile din zonă mai sunt doar 20 de locuri disponibile.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?