Povestea impresionată a puiului de urs lovit de tren

 

Puiul de urs care în toamna anului trecut a fost lovit de un tren în localitatea Bixad, fiind trimis de autorităţile locale în regim de urgenţă la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice – ACDB din Focşani, a fost eliberat la începutul acestei săptămâni într-o pădure din judeţul Covasna.

Deși inițial starea puiului de urs era destul de gravă, în urma intervenţiei prompte a angajaţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Covasna, şi a tratamentului administrat de medicii veterinari de la Centrul din Focşani, animalul s-a refăcut complet, fiind eliberat în cursul zilei de marţi, pe fondul cinegetic Dobrița –Zălan, administrat de Asociaia Vânătorilor Pro Silva din Malnaş.

„A fost reabilitat, cei de la Centru ne-au sunat şi ne-au spus că puiul se poate hrăni, aşa că a fost readus aic

Colegii au fost în Vrancea, l-au adus şi i-au dat drumul pe fondul de la Bixad, în locul unde a fost accidentat”, a precizat directorul APM Covasna, Gheorghe Neagu.

Potrivit acestuia, efectivul de urşi de pe teritoriul judeţului Covasna depăşeşte la ora actuală 1.400 de exemplare.

Realitateadecovasna.net

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?