Povestea de succes a tânărului de etnie romă, admis la Academia de Poliţie: Un vis împlinit

 

Radu Horaţiu Istrate este singurul tânăr de etnie romă din cartierul Meteor, din Târgu-Jiu, care merge la facultate, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi unul dintre puţinii care la 18 ani nu este căsătorit. "O să muncesc mult. Este visul meu împlinit", a declarat Horaţiu.

Radu Horaţiu Istrate locuieşte în cartierul Meteor, din Târgu-Jiu, care este populat în mare parte de romi. Rezultatele obţinute la concursul de admitere la Academia de Poliţie s-au răspândit rapid, mai ales că părinţii tânărului de 18 ani i-au organizat şi o petrecere la finalul examenului, notează Mediafax.

Horaţiu s-a înscris la Ordine şi Siguranţă Publică, ocupând la nivel naţional locul al cincilea pe lista celor admişi, cu media 6,80, pe locurile dedicate persoanelor de etnie romă.  "Sunt foarte bucuros că am fost admis la Academia de Poliţie, la o facultate foarte bine pusă în ţară şi de aceea m-am gândit că dacă reuşesc aici, înseamnă că pot să fac ceva mai mare în viitor. Am făcut pregătire la istorie şi la română, la engleză nu. La sport am alergat foarte mult în ultimele şase luni. Profesorii mei au avut încredere în mine. Sunt singurul din cartier care a dat la facultate, singurul care a luat şi Bacalaureatul din prima. Nu este ceva cu care să mă laud, dar vreau să le arăt şi lor că se poate şi că şi ei pot să mă urmeze. La Bac am luat 7,93, pentru că m-am pregătit mai mult pentru academie, am fost ambiţionat pentru acest examen", a povestit Radu Horaţiu Istrate, pentru MEDIAFAX.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?