PRIMUL EROU al Unirii. Povestea colonelului Gheorghe Poenaru-Bordea

 

Odată cu celebrarea Centenarului Marii Uniri, românii își onorează eroii căzuți la datorie. Într-un documentar realizat de Alexandru Căutiș veți putea urmări povestea colonelului Gheorghe Poenaru-Bordea, cel dintâi erou pierit pentru Unire în prima zi de război a românilor, în onoarea căruia a fost ridicat un monument în locul în care a murit.

Locotenentul colonel Gheorghe Poenaru-Bordea a fost comandantul Regimentului 30 Muscel, care a dat prima luptă în Primul Război Mondial. Acesta a pierit chiar în fața regimentului său, cu un felinar aprins în dreptul inimii. Colonelul Gheorghe Poenaru-Bordea și-a pierdut viața după ce inamicii au țintit felinarul și l-a doborât.

Locotenentul colonel Gheorghe Poenaru-Bordea a fost cel care a ținut ostașilor români angajați în lupta pentru Unire primul discurs al unui ofițer, în 1916.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?