Portugalia, mistuită de flăcări. Armata, chemată în lupta cu incendiile

 

Sute de pompieri au fost mobilizați în centrul Portugaliei pentru a stinge trei incendii puternice de vegetație, iar autoritățile au emis ordine de evacuare pentru populația din zonele afectate, potrivit BBC

Opt oameni au fost răniți, până acum, unul dintre răniţi, aflat în stare gravă, a fost evacuat cu elicopterulla Lisabona, a anunţat comandantul Protecţiei civile, Luis Belo Costa.

La ora 03.00 (02.00 GMT), peste 1.100 de pompieri şi 400 de vehicule erau angajate în lupta împotriva flăcărilor, conform site-ului Protecţiei civile.

De asemenea, şi armata portugheză a anunţat că va trimite 20 de militari şi patru autovehicule pentru "a deschide calea în vederea accesului pompierilor", scrie News.ro

Douăzeci de avioane şi elicoptere antiincendiu au fost desfăşurate sâmbătă, dar zbourile au încetat la căderea nopţii în această regiune unde în 2017 au murit 114 persoane din cauza incendiilor. 

Incendiile s-au declanşat sâmbătă în trei zone cu acces dificil din regiunea Castelo Branco, la 200 km nord de Lisabona. Locuitorii din mai multe sate au fost evacuate din motiv de precauţie.

Din cauza căldurii, şase regiuni din centrul şi sudul Portugaliei au fost plasate, sâmbătă, sub alertă maximă de incendii.

Cele trei incendii s-au declanșat sâmbătă seara, iar autoritățile au anunțat că duminică au reușit să țină sub control două dintre acestea. Incendiile s-au răspândit rapid din cauza vântului puternic din regiune.

Șapte pompieri și un civil au fost răniți, iar Armata a decis mobilizarea soldaților pentru a ajuta la stingerea focului. Mai multe șosele importante au fost închise.

Șase regiuni din centrul și sudul Portugaliei sunt sub cod roșu de incendii. Incendiile de vegetație sunt o problemă frecventă în Portugalia deoarece țara este puternic împădurită, temperaturile ridicate din timpul verii duc la aprinderea copacilor, iar vânturile puternice care vin dinspre Oceanul Atlantic întețesc focul.

Zeci de persoane au decedat în 2017 din cauza incendiilor în această țară.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?