Popularii europeni salută schimbarea de guvern de la Chişinău

 

Partidul Popular European a trimis, sâmbătă seară, un mesaj extrem de important pentru derularea evenimetelor din Republica Moldova. Guvernul în frunte cu Maia Sandu, condus de blocul ACUM, este un punct de cotitură istoric pentru recuperarea democrației moldovenești, se spune în comunicatul de presă semnat de președintele PPE, Joseph Daul.

„Astăzi e o zi istorică pentru Republica Moldova și oamenii ei. Astăzi, Republica Moldova are un Guvern condus de ACUM și ales în mod democratic. Astăzi este ziua în care R. Moldovaa început să se transformeze dintr-un stat capturat într-o democrație care se recuperează. [...] În pofida provocărilor inimaginabile și a obstacolelor organizate de Vladimir Plahotniuc pentru a face ca PSRM și ACUM să eșueze, democrația a prevalat”, se arată în mesajul PPE, citat de Agora TV.

„[...] Am fost impresionat întotdeauna de curajul Maiei Sandu de a lupta împotriva controlului oligarhic și de determinarea dumneai de a aduce democrația și prosperitatea cetățenilor. [...] Andrei Năstase este o forță puternică împotriva unei Moldove autocratice și convingerea sa de a aduce o schimbare a fost de neclintit”, se mai arată în mesajul lui Joseph Daul.

Popular europeni acuză partidul lui Vlad Plahotniuc că a încercat cu disperare să submineze Guvernul ales democratic și Parlamentul prin intermediul instituțiilor pe care le controlează.

„Este revoltător să vezi cum judecătorii Curții Constituționale urmăresc ordinile lui Vladimir Plahotniuc, în loc de legislația prevăzută de Constituție”, mai spun cei din PPE.

„PD trebuie să respecte deznodământul și să asigure tranziția pașnică a puternii. De asemenea, vreau să îndemn PSRM-ul să se țină de cuvânt și să sprijine reformele necesare pentru a elibera R. Moldova din captivitatea oligarhică”, se mai arată în declarația popular-europenilor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?