Ponta: Vâlcov e privit ca cel ce împarte contractele. Kovesi, vinovată pentru eşecul Comarnic-Braşov

 
Ponta: Vâlcov e privit ca cel ce împarte contractele. Kovesi, vinovată pentru eşecul Comarnic-Braşov
Ponta: Vâlcov e privit ca cel ce împarte contractele. Kovesi, vinovată pentru eşecul Comarnic-Braşov

Fostul premier Victor Ponta susţine că Darius Vâlcov, consilier personal al prim-ministrului, ar fi promis unei firme din Chgina contractul pentru autostrada Comarnic-Braşov şi că Vâlcov „este deja privit ca cel care împarte contractele în România”, Ponta susţinând, de asemenea, că fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi e „vinovată personal” pentru eşecul construirii autostrăzii Comarnic-Braşov şi că fostul preşedinte Traian Băsescu a folosit DNA pentru a bloca acest proiect.„În continuare cred că acest proiect (al autostrăzii spre Braşov – n.r.), care este un proiect delicat care a eşuat de trei ori din motive finanicar-politice, trebuie făcut cu o firmă europeană. Eu vă spun cum cred că trebuie făcut. Doamna Dăncilă a făcut trei declaraţii din care eu am înţeles perfect că doamna Dăncilă nu a înţeles nimic din ce înseamnă parteneriat public-privat pentru Comarnic Braşov şi dacă nu se bagă e foarte bine, domnul Vâlcov a făcut deja promisiuni că le dă la o firmă chineză. Asta, dacă am aflat eu, au aflat şi toţi europenii şi fiţi convinşi că vor fi foarte multe contestaţii care vor ţine câţia ani, pentru că domnul Vâlcov este deja privit ca cel care împarte contractele în România. Deocamdată, din tot ce a împărţit Vâlcov nu a ieşit nimic bine”, a afirmat Victor Ponta, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul din Ploieşti al Pro România.
 
Fostul prim-ministru a precizat că şi-ar putea „da doctoratul”  pe subiectul acestui proiect de autostradă şi a afirmat totodată că realizarea acestui tronson a fost blocată politic de către fostul preşedinte Traian Băsescu, care ar fi folosit DNA în acest scop, notează news.ro. În context, Victor Ponta a spus că Laura Codruţa Kovesi este „vinovată personal” pentru eşecul acestui proiect.
 


„Dacă nu mai ai această ameninţare Băsescu-Kovesi- DNA pe capul tău, fă-o transparent. Costurile vor fi mari, dacă vreţi să fim demagogi, să spunem că se face cu o sută de lei, cu o mie de lei, e o minciună, nu e adevărat. (...) Pentru Comarnic-Braşov doamna Kovesi personal este vinovată. Domnul Băsescu când a fost învestit domnul Rus ca ministru, i-a spus public: "Vedeţi că aveţi probleme". Nu era nicio problemă. El nu voia să facem noi Comarnic - Braşov. După care a făcut o sesizare la DNA, la doamna Kovesi, doamna Kovesi nu ştiu ce a făcut cu dosarul că uite, suntem în 2019 şi nu a mai apărut, dar s-a apucat să investigheze şi vă poate spune actualul şef al CNAIR care atunci era tot şef şi care, dacă aţi văzut, vreo trei ani a dispărut ca să... Da, a fost o decizie politică prin care domnul Băsescu a folosit DNA-ul ca să ne blocheze acel proiect. Altfel, proiectul de azi e identic cu cel din 2015, am pierdut patru ani, dar va fi mai scump acum decât în 2015 pentru că România se împrumută mai scump”, a afirmat Victor Ponta.
 
Liderul Pro România a adăugat că proiectul autostrăzii va eşua din nou „dacă Vâlcov vrea să mulgă ceva din acest contract”.
 
„Dacă Vâlcov vrea să mulgă ceva din acest contract, o să eşueze, ca alte lucruri pe care a vrut să le mulgă el. Ideea e: chiar se poate face dacă înveţi din ce a eşuat în trecut”, a mai spus fostul premier, adăugând că aceia care vin, „după Dăncilă- Dragnea, trei-patru ani nu or să inaugureze nimic, pentru că nu se lucrează”.
 
"Dacă ne lăsau fără Băsescu şi fără DNA în 2014, dacă ne lăsau să semnăm contractul, în iunie 2019 era gata”, a susţinut Ponta.

Traian Băsescu, replică DURĂ pentru Victor Ponta

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Atostrazi far DNA-nunta fara tobe !
20 Jan 05:22
Păi vedeti dle de la oraa 21,54 dacă i-au luat puterile lui Codruța,decid poilticienii,ca dl Ponta era bine indrumat de Barrosa si ai lui si controlat de Codruța si ai ei ?
Răspunde
0 0
Vai,iar cu doctorete in autostrazi,domnule ?Ati rata unul !
20 Jan 05:19
Vai,dle Ponta ,nu vă mai trebuie un doctorat pe autostrăzi,aveti unul ratat.Dar,să revenim la autostrada,am inteles ca ea va fi construită în parteneriat public privat,adică sa nu dăm noi banii si nici sa luam credite de la „fondurile europene ”Si daca dl Vâlcov asa gândeste,e foarte bine.Apropo.firmele din vest pot concura si invinge nu ca mijloaele ce le foloseau cu guvernul dv,adica intriga politica si concursul lui Barroso,ci simplu,propun solutii avantajoase.Și îmi spuneti ca Madam va dirija si la autostrăzi ?Cât le trebuie oamenilor sa constate ca devin ridicoli ?
Răspunde
0 0
Stan
19 Jan 21:54
Un infractor borat face contracte si vinde tara din iatacul marlancei analfabete de Videle in 2019...Pedeapsa lor va fi crancena...Curand!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?