Ponta: Udrea dădea banii ca interimar la Mediu pentru parcuri în zona rurală, a dat şi la Nana

 
ELENA UDREA
ELENA UDREA

Elena Udrea semna alocarea de bani, în perioada interimatului la Ministerul Mediului, pentru amenajarea de parcuri în zona rurală, verificate de Corpul de control al Guvernului şi sesizate la Parchet, fonduri fiind acordate şi pentru comuna Nana, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

"Întâmplător - chiar a fost o întâmplare - am sesizat Parchetul, pentru că acum am terminat cercetările la Corpul de control, pe utilizarea Fondului de Mediu cu parcurile în zona rurală", a spus Ponta, duminică seara, la România TV.
Întrebat dacă acestea sunt de la Elena Udrea, Ponta a răspuns: "De la doamna Udrea cu semnătura ei, atunci când a fost ministru interimar al Mediului după ce ne-au dat afară".

El a arătat că Udrea, ca ministru interimar al Mediului, a semnat o alocate de fonduri şi pentru comuna Nana.
"A dat banii, că, de făcut, n-a făcut nimic (...) Atenţie! Doamna Udrea nu făcea, doamna Udrea dădea banii (...) Din 3.300 unităţi administrativ-teritoriale din România, fix la Nana a dat doamna Udrea, care a fost ministru la Mediu. Atenţie, n-a fost o periodă lungă, nu ştiu, două luni sau cât a fost ? Octombrie-noiembrie până în decembrie. Eh, fix la Nana a dat. Sigur, e o întâmplare", a spus Ponta, amintind şi de cazul preşedintelui Traian Băsescu privind terenurile din Nana.

Guvernul a anunţat, duminică, că a sesizat organele penale acuzând că, în 2009-2012, mai multe administraţii locale, printre care cea PDL din Piatra Neamţ, condusă de Gheorghe Ştefan, şi Corbii Mari, unde primar era Constantin Anghel, au comis nereguli în utilizarea Fondului pentru Mediu pentru proiecte din Programul spaţiilor verzi.
Surse din Guvern au transmis presei că unele nereguli ar fi fost identificate în perioada în care Elena Udrea conducea interimar Ministerul Mediului, instituţie care gestionează Fondul de Mediu.

Udrea, ca ministru al Dezvoltării în Guvernul PDL, a condus interimar Ministerului Mediului în noiembrie-decembrie 2009, după ce PSD s-a retras de la guvernare.

Concluzia rezultă în urma anchetei Corpului de control pe baza unui "eşantion" constituit dintr-o serie de unităţi administratv-teritoriale, respectiv municipiul Piatra Neamţ, oraşul Petrila (PDL) şi comuna Ila (Hunedoara, PDL), comunele Dragalina (PSD) şi Ştefan cel Mare (Călăraşi, PSD), comunele Aghireşu (PDL) şi Mihai Viteazu (Cluj, UDMR), comunele Corbii Mari şi Răscăeţi (Dâmboviţa, PDL), comuna Roata de Jos (Giurgiu, PDL) şi comuna Lovrin (Timiş, PDL).


Conform raportului, unele dintre aceste autorităţi au primit bani şi prin Programul de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din mediul rural.

Elena Udrea a transmis, duminică, o precizare în care afirmă că niciuna dintre neregulile constatate în nota de informare privind Fondul de Mediu nu a avut loc între noiembrie-decembrie 2009, perioada în care a condus interimar Ministerul Mediului, aşa cum au transmis presei surse din Guvern.

Ea arată că în nota de informare nu se face referire la numele ei şi că Programul de dezvoltare a infrastructurii și a unor baze sportive din mediul rural nu a fost coordonat de Ministerul Dezvoltării, ci de prim-ministru.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
Definitie
05 May 20:25
Bai fa Ponta !
Stii cum se mai numesc indivizii ca tine care vorbesc fara dovezi ?
Mancatori profesionisti de kacat !
Răspunde
5 -1
comedia antenista
05 May 08:35
PLASTOGRAFU s-a decredibilizat total . Acum doi ani striga in gura mare ca boc si echipa au praduit milioane si milioane pentru ca asa auzise el de la slugile VARANULUI coclit . Nimic nu s-a adeverit dar el a ramas la minciunile de atunci .
Răspunde
4 -1
comedia antenista
05 May 08:31
PLASTOGRAFU s-a decredibilizat total . Acum doi ani striga in gura mare ca boc si echipa au praduit milioane si milioane pentru ca asa auzise el de la slugile VARANULUI coclit . Nimic nu s-a adeverit dar el a ramas la minciunile de atunci .
Răspunde
0 -1
Voicu
05 May 11:49
2 Se va adeveri praduirea. Invit pe oricine in Dambovita, inclusiv organele de ancheta, sa vina in comuna P. si sa constate ca s-au facut doua parcuri, unul avand ca locatie un islaz comunal si celalalt, malul drept al raului Arges. Cine a vazut devizele si facturile de plata, afirma ca o banca costa 2400 lei iar un cos de gunoi 2000 lei. Parcul din islaz e populat de gaste iar cel de langa noul si traficatul pod peste Arges, e neutilizabil datorita frecventelor cresteri de cota ale raului. Deci, daca exista buna-vointa, praduirea se va adeveri si tot cu buna-vointa se va dovedi ca tandemul Udrea-Popescu au lucrat eficient la... praduire.
3 -3
tot io
05 May 08:15
mai tineti minte filmuletul in care udrea i-o sugea lui basescu si toti zicea ca e fake ? nu a contat deloc daca a tinut sau nu ochii deschisi....
Răspunde
1 -3
Miha
05 May 08:19
4 Esti un frustat . La fel ca tine mai sunt multi . Pacat
2 -2
MIRIAM
05 May 08:15
Imi poate spune cineva daca Elena Udrea candideaza la europerlamentare sau la presedentie?
Daca nu , de ce se vorbeste sau mai bine zis de ce vorbeste Ponta despre ea tot timpul?
Răspunde
3 -2
comedia rosie
05 May 08:03
Plastografu s-a decredibilizat total . Acum doi ani striga in gura mare ca boc si echipa au praduit milioane si milioane pentru ca asa auzise el la slugile varanului coclit . Nimic nu s-a adeverit dar el a ramas la minciunile de atunci .
Răspunde
3 -2
alin
05 May 08:03
A început campania electorală! Până acum n-au descoperit nimic! Fix acum și-au găsit, înainte de alegeri! Hilar!
Răspunde
2 -2
comedia rosie
05 May 07:58
Plastografu s-a decredibilizat total . Acum doi ani striga in gura mare ca boc si echipa au praduit milioane si milioane pentru ca asa auzise el la slugile varanului coclit . Nimic nu s-a adeverit dar el a ramas la minciunile de atunci .
Răspunde
3 -2
armagghedon
05 May 07:35
Daca discutia se axeaza pe ce a facut parasuta asta de udrea am ajuns rau de tot. O tara intrega stie ce au facut parasutele alea de la pdl. Gata treceti la treaba ce dracu. Psd daca esti de stanga ,impoziteaza averile alea exorbitante,pune impozitul progresiv ca in franta. Faceti ceva cu locurile de munca,cu salariile......
Răspunde
3 -2
comedia rosie
05 May 07:58
11 Plastografu s-a decredibilizat total . Acum doi ani striga in gura mare ca boc si echipa au praduit milioane si milioane pentru ca asa auzise el la slugile varanului coclit . Nimic nu s-a adeverit dar el a ramas la minciunile de atunci .
2 -1
hop si io
05 May 06:49
a prins maimuta cu mina in nuca de cocos si ea zice ca e minciua....
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?