Ponta, în vizită la podul de la Agigea:Mă bucur că nu s-a prăbuşit, că dacă era ceva eu eram vinovat

 

Circulaţia pe podul de la Agigea nu va mai fi restricţionată în perioada sezonului estival, între 15 iunie şi 15 septembrie, urmând ca lucrările de construcţie să fie reluate în toamnă, a anunţat reprezentantul constructorului, joi, în timpul vizitei făcute pe pod de premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a inspectat, joi dimineaţă, podul de la Agigea, interesându-se de ritmul lucrărilor şi de perioadele în care circulaţia pe pod va mai fi restrictionată.

Reprezentantul constructorului, Sorin Ionescu, l-a asigurat pe premier că în perioada verii se va circula fără restricţii pe pod, estimând că la mijlocul lunii octombrie va fi finalizată şi înlocuirea hobanelor. Reprezentantul constructorului i-a spus premierului că până în prezent au fost înlocuite şase din cele zece hobane ale podului şi că până în 15 iunie vor mai fi înlocuite încă două.

El a precizat că lucrările vor fi oprite între 15 iunie şi 15 septembrie, urmând ca după această dată să fie înlocuite şi celelalte două hobane rămase, termenul pentru finalizarea acestei lucrări fiind estimat la sfârşitul lunii octombrie, urmând ca apoi lucrările să continue la tablier.

Premierul a spus că şi-a asumat un mare risc în toamna anului trecut, când a luat decizia ca podul să nu fie închis în totalitate până la finalizarea lucrărilor, aşa cum ceruse CNADNR. "Acum şase, şapte luni când am venit aici era vorba să-l oprim de tot şi mi-am asumat un mare risc. Şi am stat cu sufletul îndoit că Doamne fereşte se întâmplă ceva rău", a spus premierul.

Primarul comunei Agigea, Cristian Cârjaliu, i-a spus premierului că se bucură că podul nu a fost închis definitiv, Victor Ponta replicându-i: "Mă bucur că nu s-a prăbuşit podul, că dacă era ceva eu eram de vină".  "Dincolo de costuri, podul este făcut din 1984. Anul trecut, specialiştii au spus că trebuie să-l închidem de tot, ceea ce însemna 120 de kilometri de ocol. Bine că nu l-am închis şi aţi auzit de la constructor că mai sunt doar două hobane de înlocuit din cele opt", a adăugat Ponta, evitând să răspundă la cât se ridică lucrările de reparaţii la pod.

Reprezentantul constructorului a mai spus că din toamnă circulaţia pe pod va fi întreruptă ca şi până acum, adică patru ore pe zi, de trei ori pe săptămână, pentru a fi terminată înlocuirea hobanelor. Premierul a mers apoi să inspecteze lucrările la celălalt pod din zona Agigea peste Canalul Dunăre-Marea Neagră, care va prelua traficul greu de pe autostradă şi îl va duce în Pordul Constanţa pe la poarta veche.

Ponta a vrut să ştie când vor fi încheiate lucrările de acolo pentru că acel pod ar putea prelua traficul de pe celălalt pod de la Agigea când acesta va fi închis temporar, din toamnă. Premierul a aflat că mai trebuie asfaltat un drum de aproximativ patru kilometri pentru ca maşinile care vor trece pe acolo să poată ajunge în Agigea. El a precizat că drumul respectiv va fi preluat de CNANDR de la Consiliul Local Agigea pentru a fi asfaltat, după care va reveni la comunitatea locală. Victor Ponta a primit asigurări că acest pod va fi gata la sfârşitul lunii lulie, spunând că atunci va veni acolo pentru a trece cu maşina peste pod.

Noul pod de la Agigea este o investiţie a Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, care permite preluarea traficului direct de pe autostradă în Portul Constanţă pe la poarta veche. Turiștii care merg la mare în aceste zile pot ajunge în stațiunile din sudul litoralului fără restricții de trafic la traversarea podului de la Agigea, după ce CNADNR a decis să suspende în perioada minivacanței restricțiile impuse de lucrările de reabilitare.

Astfel, între 29 aprilie, ora 14.00, și 6 mai, ora 08.00, circulația rutieră pe podul de la Agigea se va desfășura pe trei benzi de circulație, pe toată lungimea podului, în funcție de volumul de trafic înregistrat pe cele două direcții de deplasare.
În această perioadă va fi permisă circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 5 tone, excepție făcând mijloacele de transport persoane a căror masă totală maxim autorizată poate depăși această limită. Se menţine însă limitarea vitezei de circulaţie la 50 de kilometri la oră, şoferii fiind rugaţi să respecte restricţia de circulaţie instituită și semnalizarea rutieră temporară.

Din cauza lucrărilor de reabilitare a podului de la Agigea de peste Canalul Dunăre Marea Neagră, începând din toamna anului trecut au fost impuse mai multe restricţii pe pod. Astfel, de la 1 octombrie 2013 vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone nu au mai avut voie să traverseze podul, iar pentru a ajunge în Portul Constanţa au folosit mai multe rute ocolitoare.

De asemenea, de la jumătatea lunii octombrie podul de la Agigea a fost închis total timp de două ore sau de patru ore, câte trei zile pe săptămână, pentru înlocuirea unor fascicule la hobane. Restricţiile de circulaţie pe podul de la Agigea au fost ridicate pentru autovehiculele de 3,5 tone la cele de 5 tone începând cu 23 decembrie, după ce lucrările programate în toamnă au fost finalizate.
Totodată, în zilele de marţi, joi și sâmbătă circulația a fost închisă între orele 09.00 - 13.00, plus alte patru ore în nopţile de luni spre marţi, respectiv între orele 23.00 și 03.00. Contractul pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a podului de la Agigea a fost semnat în octombrie 2010.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
mustata lu dragnea
02 May 12:12
daca era podul mincinosilor din sibiu se prabusea cu siguranta
Răspunde
3 0
ROMAN FOARTE NEDUMERIT
02 May 03:18
Ce a inspectat acest habarnamist care nici meseria sa de jurist probabil ca nu o stapaneste prea bine desi zice ca are doctorat . Tipul este un afon in orice problema de guvernare . Romania se va duce la vale rau de tot cu el premier .
Răspunde
5 0
ponta
01 May 15:29
4 km de asfalt la podul nou? pai si cu cele 2 bucati de pod lipsa ce facteti ? puneti o placa? Feseasca Dumnezeu astia mint si cand respira. Cum sa fie gata in 2 luni daca lipsesc 2 bucati de pod nu au terminat stalpii de sustinere a hobanelor si mai au de asfaltat 4 km? + altele pe care nu le stim...
Va fi gata asa cum a fost si in mai (remember ? asa au declarat public - in mai va fi gata podul nou)
PATETIC hai sa rulam niste mititei mai bine
Răspunde
8 0
Dorina
01 May 14:32
Nu a cazut podul ,dar tara!!!!!
Răspunde
2 -1
Luxembourg
01 May 14:23
Ceva nou: fa ponta are suflet. Si el era vinovat. Nu Basescu. S-au trezit cumva din somn consilierii lui!
Răspunde
7 -1
Jan
01 May 14:50
4 Asta pt. ca nu a cazut podul. Daca ar fi cazut, cu siguranta ar fi fost vinovat Basescu.
Pericolul mare este altul. Acum nu a cazut, dar ignorarea avizului negativ al specialistilor, poate duce la tragedii.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?