Ponta: Guvernul, torpilat de o decizie proastă. Nu poți să-l închizi la cererea lui Dragnea

 

Fostul premier Victor Ponta, numit secretar general al Guvernului de către Sorin Grindeanu, se arată onorat să lucreze cu actualul prim-ministru. Ponta a motivat decizia de a accepta această funcție prin faptul că Grindeanu a trecut în ultimele zile un test ”mafiot aproape - amenințări personale, așa-zise dezvăluiri personale, sau tentative de mituire cu funcții bănoase”. 

”Suntem într-o situație anormală. Vreau să vă anunț că premierul mi-a propus ieri să vin în echipa sa, în această perioadă anormală pentru funcționarea unui Guvern. Am spus 'Da' imediat, deși nu mă aflam în țară, pentru că eu cred că Grindeanu merită sprijin pentru lucrurile corecte pe care vrea să le facă", a declarat Victor Ponta.

Funcția de secretar general al Guvernului nu era exact ceea ce avea în planul de carieră, a afirmat Ponta, însă, spune el, nu este cazul ”de orgolii”, ci e cazul să asigure functionarea Guvernului ”pentru binele tuturor cetățenilor”.

”Guvernul nu va fi al unui partid. Nu se poate închide ca un supermarket. Trebuie să functioneze chiar și în situații anormale. Îl voi sprijini pe Grindeanu din această calitate temporară”, a mai subliniat Ponta.

Ponta: În ultimele zile, am văzut un premier cu viziune pentru viitorul României și al PSD

Sorin Grindeanu este un om onest, ”ca toți cei din Banat”, este de părere secretarul general al Guvernului. Premierului i s-a cerut să accepte această funcție, n-a cerut el, a subliniat Ponta, adăugând că, deși ”începutul a fost greu și cu multe probleme, în ultimele zile am văzut un premier stăpân pe ideile lui și cu o viziune pentru viitorul României și pentru viitorul PSD, dacă PSD mai vrea să aibă un viitor”.

În opinia sa, activitatea guvernamentală a fost ”torpilată” de o decizie politică greșită luată de Liviu Dragnea.

”Dacă moțiunea inițiată de PSD nu va întruni numărul necesar de voturi, înseamnă că e vorba de o activitate pe termen mai lung, în care premierul va încerca să aibă un guvern funcțional. Dacă moțiunea - pe care cred că mulți parlamentari n-o vor vota împotriva propriului Guvern - trece, atunci Grindeanu trebuie să asigure funcționarea Guvernului până la numirea unui nou prim-ministru. Din această seară ne-am apucat de treabă. La Guvern nu se stinge lumina”, a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta a mai anunțat că așteaptă ca luni să vină la serviciu miniștrii, care, spune el, n-ar încălca nicio decizie a partidului, ci și-ar respecta datoria.

Secretarul general al Guvernului a mai precizat că va discuta și cu parlamentarii referitor la moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu, spunându-le ”să nu intre în istorie în acest fel” - votând împotriva propriului Guvern.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?