Polul frigului s-a mutat la Miercurea Ciuc! Ce temperatură s-a înregistrat în Harghita?

Temperaturile au continuat să scadă în zona depresionară din estul Transilvaniei, cea mai scăzută temperatură din ţară în zonele locuite, de minus 2,2 grade Celsius, fiind consemnată, sâmbătă dimineaţă, la Miercurea Ciuc. Mai frig a fost doar la peste 2.000 de metri altitudine, minus 4,5 grade Celsius la Vârful Omu.Meteorologii de la Staţia Miercurea Ciuc au afirmat că în noaptea de vineri au fost temperaturi negative, minima de minus 2,2 grade Celsius fiind consemnată sâmbătă dimineaţă, după ora 7.00, iar la sol s-a semnalat brumă.

Temperaturi negative sau la limita îngheţului au fost măsurate de meteorologi şi în alte localităţi ale judeţului Harghita: minus 1,1 grade Celsius la Joseni, 0,2 grade la Topliţa şi 1,3 grade la Bucin.

Meteorologul Eugen Mitea de la Serviciul Regional de Prognoza Vremii al Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud - Sibiu a declarat corespondentului News.ro că valoarea termică minimă înregistrată sâmbătă dimineaţă la Staţia Meteo Miercurea Ciuc este cea mai scăzută din ţară.

Noaptea (de vineri spre sâmbătă – n.r.) a fost mai rece decât precedenta în toată Transilvania, cu minime cuprinse între minus 2,2 grade Celsius. Cele mai scăzute valori termice în judeţele din Transilvania au fost astăzi (sâmbătă – n.r.) de minus 2,2 grade Celsius la Miercurea Ciuc, în Harghita, un grad la Baraolt, în Covasna, 1,9 grade la Braşov, 2,6 grade Celsius la Târgu Mureş, în judeţul Mureş, 3,4 grade Celsius la Sibiu şi 4,5 grade Celsius la Alba Iulia, în judeţul Alba”, a detaliat meteorologul Eugen Mitea, citat de News.ro.

Potrivit sursei citate, mai frig decât la Miercurea Ciuc a fost doar la altitudini de peste 2.000 de metri, la Vârful Omu fiind măsurate o minimă de minus 4,5 grade Celsius şi un strat de zăpadă de 6 centimetri.

Minima absolută a lunii septembrie în Harghita, de minus 10,7 grade Celsius, a fost înregistrată în anul 1977, la Topliţa.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?