Polonia se va opune oricăror sancțiuni impuse de UE Ungariei

 

Polonia, cel mai mare stat fost-comunist din Uniunea Europeană, a anunțat că se va opune oricăror sancțiuni impuse de UE Ungariei.”Fiecare țară are dreptul său suveran de a realiza reforme interne pe care le consideră adecvate”, a declarat ministrul de Externe din Polonia, miercuri, citat de Reuters.

”Acțiunile îndreptate împotriva statelor membre reușesc doar să adâncească disensiunile din UE, accentuând actuala lipsă de încredere a cetățenilor în instituțiile europene”, a mai spus acesta.

Parlamentul UE a votat pentru activarea ”opțiunii nucleare” împotriva Ungariei. Ce urmează

Parlamentul European a votat miercuri un raport care critică situația statului de drept în Ungaria lui Viktor Orban și cere activarea articolului 7 al Tratatului, care poate duce la pierderea dreptului de vot în Consiliul European. O astfel de măsură este doar un semnal însă, în condițiile în care activarea așa-numitei ”opțiuni nucleare” necesită și un vot unanim - și astfel, imposibil - în Consiliu.

448 de europarlamentari, inclusiv aliați de centru-dreapta ai lui Orban, au votat PENTRU, 197 contra şi 48 s-au abținut.

Activarea articolului 7, cunoscut sub numele de ”opțiunea nucleară” necesită însă și votul unanim al Consiliului European.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?