Polonia face un pas în spate ca să respecte verdictul UE pe justiţie

 
Justiţia, mărul discordiei şi între Polonia şi UE
Justiţia, mărul discordiei şi între Polonia şi UE

Polonia suspendă procedurile de numire a judecătorilor, pentru a respecta o decizie a UE.Consiliul Naţional Judiciar din Polonia a anunţat, marţi seară, suspendarea procedurilor de recrutare a judecătorilor Curţii Supreme de Justiţie, pentru a aplica astfel o decizie a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Curtea de Justiţie a UE a cerut oprirea procedurilor după ce Comisia Europeană a exprimat preocupare privind noile măsuri referitoare la vârsta de pensionare a judecătorilor instanţei supreme.

"Nu mai chemăm pe nimeni. Nu mai facem nimic. În acest fel ne conformăm deciziei UE", a declarat preşedintele Consiliului Naţional Judiciar din Polonia, Leszek Mazur, potrivit Mediafax.

În urmă cu câteva zile, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a somat ţările central şi est-europene să respecte normele statului de drept şi sistemul de distribuire a imigranţilor extracomunitari, reiterând că Uniunea Europeană "nu este supermarket". Aflat într-un turneu în Europa Centrală şi de Est, Emmanuel Macron a criticat din nou, într-un interviu acordat unor publicaţii din Cehia, Polonia, Slovacia şi Ungaria, situaţia din aceste ţări. Referindu-se la reformele judiciare din Polonia, Emmanuel Macron a exprimat speranţa că "Guvernul polonez va face gesturile necesare pentru a răspunde la preocupările Comisiei Europene şi ale statelor partenere". "Respectarea deciziilor Curţii de Justiţie a UE este echivalentă cu apartenenţa la UE", a declarat Emmanuel Macron.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?