Politico: Referendumul din România, un atac la drepturile omului și o tactică de diversiune

 

Publicația Politico.eu găzduiește un articol pe tema referendumului din România, pe care îl consideră atât un atac la adresa drepturilor omului, cât și o tactică a diversiune a guvernului.  Referendumul din România, scrie influenta publicația europeană Politico.eu, este o periculoasă tactică de diversiune a guvernului.

Pentru început, observă publicația, referendumul ar duce la restrângerea noțiunii de familie și va afecta și alte familii „netradiționale”: părinții care își cresc singuri copiii, cuplurile de același sex, bunicii care își cresc nepoții.

Dar asta nu e tot. Guvernul speră că referendumul se va bucura de sprijinul alegătorilor.

„Susținătorii acestei modificări a Constituției speră să folosească această campanie care divizează, rănește și este anti-familie să distragă atenția publicului de la nemulțumirile privind guvernarea. Poate că nu este vorba aici despre corupție în sensul financiar, dar acțiunile guvernului sunt cu certitudine corupte moral”, scrie Politico.

Acest referendum este un atac la adresa drepturilor omului care are loc între granițele UE. Este parte a mișcării ultra-conservatoare care încearcă să oprească progresul democratic și să divizeze comunitățile, scrie publicația europeană.

Politico mai notează că o parte dintre cetățeni și mai multe ONG-uri se mobilizează deja pentru boicotarea referendumului prin neparticipare la vot, în condițiile în care guvernul a adoptat o decizie neobișnuită și cinică - organizarea referendumului în două zile.  „Asta ar arăta fix ce este acest referendum: un exercițiu nerușinat de oportunism politic”, mai scrie Politico. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Mihai
26 Sep 13:38
Acest referendum a aparut ca urmare a recunoasterii dreptul de sedere si de circulatie a unui cuplu de homosexuali care nu traiesc in RO de catre Curtea Constitutionala in 18 iulie 2018, la presiunea UE.
Din pacate (sau din fericire) politicul s-a implicat prin "sustinerea" acestui demers ptr crestinii practicanti absolut logic, normal si firesc.

Iar ptr cel ce nu "pricepe" posterul de promovare, el este alcatuit din comunitatea de barbat+femeie. Adica din Normalitate
Răspunde
0 0
Jan
26 Sep 12:27
Majoritatea doreste punctarea acestui detaliu dar IGNORAREA acestei doleante pina cind statul paralel a avut nevoie sa mute atentia si prezentarea referedumului in coada de peste va face ca rezultatul sa fie surprinzator ... votul se va duce impotriva statului paralel si a acolitilor nu impotriva aberatiilor sociale ! Tinind cont de agenda de 30 de ani de distrugere si degenerarea a statului si a cetatenilor nu m-as mira ca statul paralel sa bifeze inca o reusita in frenetica lor activitate de degenerare si manipulare ...
Răspunde
0 0
gogo
26 Sep 11:49
Acela este posterul de promovare al referendumului?
Si noi ce sa intelegem din el? ca milioane de romanivor s.x in grup?
Răspunde
0 0
Mia
26 Sep 11:46
De ce nu spuneti si ce persoana a scris articolul? Din ce minoritate face parte domnul sau doamna??!!Evelyn Paradis...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?