Polițiștii au aplicat 700 de sancțiuni contravenționale taximetriștilor ilegali

Taximetrişti, amendaţi de poliţişti
Taximetrişti, amendaţi de poliţişti
FOTO: www.sursazilei.ro

Polițiștii au aplicat într-o singură zi peste 700 de sancțiuni contravenționale, în urma activităților pentru verificarea legalității transportului în regim de taxi, în zona a cinci aeroporturi internaționale (Henri Coandă București, Timișoara, Cluj-Napoca, Bacău și Iași)."Sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi din cadrul IGPR, polițiștii de la transporturi și rutieri au acționat pe traseele dinspre și către aeroport, precum și în zonele unde are loc debarcarea și preluarea pasagerilor, pentru depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, care acostează persoane pentru a le oferi astfel de servicii, precum și pentru sancționarea celor care, deși sunt autorizați, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) remis sâmbătă AGERPRES.

Pe parcursul activităților desfășurate, echipele de control au verificat 1.825 de autovehicule, o societate rent-a-car și au aplicat 704 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 126.897 de lei, fiind ridicată și o autorizație de funcționare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 574 au vizat încălcări ale normelor prevăzute de OUG 195/ 2002 privind circulația pe drumurile publice, 90 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcări ale Legii 38/ 2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 14 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar 26 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea altor acte normative.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 0
Sebastian
29 Nov 19:41
Evaziunea fiscala in domeniul raximetriei depaseste orice inchipuire ca sa nu mai vorbim de concurenta neloiala pe care o practica taximetristii din judetul Ilfov in Bucuresti. Ba, mai mult, multi dintre ei nu au licenta sau licentele sunt expirate.
Politistii ar ttrebui ca saptamanal sa organizeze asemenea razii pentru diminuarea la minimum a acestui fenomen.
p.s. controale trebuie efextuate periodic si asupra aparatelor de taxat cu ajutorul carora se incaseaza tarife la suprapret.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?