Poiana Narciselor a rămas fără flori

 
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Poiana cu narcise, dar fără narcise! Aşa a devenit luminişul de la poalele munţilor Gurghiu din judeţul Mureş. Acum turiştii care vin în zonă au în faţa ochilor o altă privelişte! Poiana este acum "vizitată" nu numai de iubitorii de natură, ci şi de oile mânate de ciobani.


Nu demult, turiştii veneau în număr mare să vadă Rezervaţia naturală "Poiana Narciselor", de la poalele munţilor Gurghiu, judeţul Mureş. Acum totul este o amintire. De aproape doi ani, trei hectare de teren din zonă au fost retrocedate unui localnic, iar poiana ţine loc de păşune, chiar dacă este arie protejată de lege. Oamenii din localitatea Gurghiu sunt revoltaţi că există o stână chiar lângă narcise.

Ciobanii spun că acum nu mai mână oile printre narcise. Tăbliţele care interzic ciobanilor să mai pască oile printre narcise au fost montate însă prea târziu.


Rezervaţia naturală "Poiana Narciselor" din Gurghiu a fost înfiinţată în 2000 printr-o hotărâre de Guvern întărită de aprobarea Consiliului Judeţean Mureş.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?