Teodorovici, la un pas de o nouă moțiune. Turcan: N-a respectat Legea Bugetului de Stat

 

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, susține că este necesară depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, pentru ”nerespectarea Legii Bugetului de Stat”, fapt care a creat, spune ea, o serie de probleme în administraţiile publice locale şi judeţene.Potrivit lui Turcan, la începutul anului 2018, 10 miliarde de lei au fost luate de la primării prin "marea revoluţie fiscală" a PSD şi că Guvernul PSD a făcut trei promisiuni, potrivit cărora rectificarea bugetară va fi pozitivă, sumele pierdute vor fi recuperate în integralitate la rectificarea bugetară şi niciun buget al unei localităţi în 2018 nu va fi mai mic decât cel din 2017.

"Nimic, nici măcar o promisiune nu a fost respectată. Dimpotrivă, în 60% dintre cazuri, Guvernul a tăiat bani de la bugetele locale. S-a ajuns la situaţia critică în care nu se asigură nici măcar cheltuielile minimale de funcţionare. Sunt cazuri în care nu se asigură banii pentru plata salariilor. PNL Sibiu consideră necesară depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Finanţelor Publice, principalul responsabil pentru nerespectarea Legii Bugetului de Stat, pentru încălcarea grosolană a angajamentelor faţă de primari şi preşedinţii de CJ, pentru blocarea de investiţii benefice pentru viaţa şi dezvoltarea comunităţilor locale", a afirmat Raluca Turcan, citată de agerpres.ro. 

Deputata îi cere lui Teodorovici să explice explice de ce nu au fost prevăzuţi aceşti bani şi cum justifică faptul că mii de angajaţi din subordinea primăriilor vor rămâne fără bani de salarii.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Gaga
15 Sep 06:40
Sunteti in stare si de ceva proiecte?De motiuni si actiuni in instanta ne-am saturat.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?