PNL cere Ministerului Culturii să restituie banii donati pentru "Cuminţenia Pământului"

 

PNL solicita Ministerului Culturii să găsească o modalitate de restituire a banilor donaţi pentru achizitia operei lui Constantin Brâncuşi "Cuminţenia Pământului", suma adunata fiind de circa 1,3 milioane euro.Apelul a fost lansat de preşedintele Comisiei naţionale de cultura, culte şi minorităţ a PNL, Liviu Bratescu. Acesta a afirmat că nu suma este importantă, ci ideea că banii respectivi le-au fost oarecum confiscaţi celor care, cu bună-credinţă, au dorit să ajute un proiect colectiv.

În martie 2017, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legile de respingere a OUG-urilor din 2016, privind achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi „Cuminţenia Pământului".

În decembrie anul trecut, Guvernul PSD-ALDE a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede că banii adunaţi pentru creaţia lui Brâncuşi se restituie integral donatorilor până la data de 31 decembrie 2018, potrivit ziare.com.

Guvernul Cioloş a propus ca achiziţia operei lui Brâncuşi să se facă printr-un efort comun al statului român şi al cetăţenilor: suma de 5 milioane de euro a fost alocată de Guvern şi era nevoie ca 6 milioane de euro din donaţii publice, însă ţinta nu a fost atinsă. Suma strânsă a fost de 1.163.032 de euro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?