PMP îi cere lui Cioloş să modifice legislaţia pentru a scoate CNP-ul de pe lista de semnături

 

Preşedintele executiv al PMP Valeriu Steriu i-a cerut luni premierului Dacian Cioloş să modifice legislaţia electorală, respectiv să elimine, prin ordonanţă de urgenţă, CNP-ul susţinătorilor din datele necesare pentru listele de susţinere a candidaţilor la alegerile parlamentare, scrie Mediafax.

''Un prim obstacol îl avem în momentul de faţă prin ceea ce înseamnă modificări necesare imediat în legislaţia electorală. Legea 208 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor are o eroare materială, anume faptul că în art. 54, alin 5 se precizează că lista susţinătorilor (...) care, în actuala lege indică faptul că susţinătorul trebuie să-şi treacă şi CNP. În lege se specifică, iar mai apoi, în anexa la Lege, se prezintă un tabel care nu mai are acest cod numeric personal'', a declarat Valeriu Steriu.

El a susţinut că această prevedere încalcă legea cu privire la protecţia datelor cu caracter personal. ''Adresăm o scrisoare primului ministru pentru a adopta o ordonanţă de urgenţă pentru a modifica acest lucru. CNP nu trebuie să apară în listele de susţinători. Trebuie respectate dispoziţiile Legii 677/2001'', a mai spus Steriu.

 El a făcut apel la guvernanţi şi în privinţa calităţii hârtiei pe care sunt tipărite buletinele de vot, susţinând că slaba calitate a acesteia a dus la anularea unui număr de circa 1,2 milioane de voturi la alegerile locale. Acest ultim scrutin a fost marcat de scandaluri privind posibila falsificare a semnăturilor de susţinere ale unora dintre candidaţi.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?