Planeta care îi fascinează acum pe astronomi: de ce ne-am putea muta, cândva, acolo?

 

Marte reprezintă un subiect inepuizabil despre o posibilă alternativă a vieții de pe Pământ. Însă, o echipă de cercetători spune că acest lucru ne împiedică să analizăm și alte variante, cum ar fi Titan, luna lui Saturn.

Colonizarea planetei Marte este departe de a deveni realitate, deoarece Planeta Roșie este extrem de neospitaliară pentru oameni. În schimb, Titan, luna lui Saturn, ar putea să fie mai potrivită pentru a văzdui viața.

Iată o listă cu câteva motive pentru care Titan este mai locuibilă decât Marte:

Spre deosebire de Marte, Titan are apă lichidă la suprafață

Titan este cea mai mare lună a planetei Saturn și a doua cea mai mare din întregul nostru Sistem Solar. Aceasta are inclusiv propria atmosferă, chiar dacă este una foarte densă.

Însă, cea mai importantă caliatate a lui Titan sunt substanțele lichide, printre care se număra să apa, care se găsesc la suprafața acestuia. În plus, prezintă și un câmp gravitațional foarte redus.

Luna lui Saturn nu este măturată de furtuni de nisip

Până acum cercetătorii nu au observat nicio furtună de nisip pe luna lui Saturn. Însă are și un dezavantaj - nu ai cum să înoți în lacurile sale. Asta pentru că lacurile de pe
Titan au în componența lor o cantitate foarte mare de metan, astfel dacă te arunci de la înălțime în metanul lichid, te vei extrem de rapid la fund.

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că densitatea metanului lichid este mult mai mică decât cea a corpului tău. Dar, tot e un avantaj față de Planeta Roșie, unde încă n-a fost găsit nici măcar urmă de metan lichid.

Titan are la suprafață mai multă apă înghețată decât Marte

Spre deosebire de Marte, Titan are aproape întreaga suprafață terestră acoperită cu gheață (apă), care i-ar ajuta pe oameni să producă oxigen, chiar dacă atmosfera lunii lui Saturn e formată din 2% metan și restul din nitrogen. Pe Marte, nici măcar atât nu ai.

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?