Phenian, noi amenințări la adresa SUA. Soarta deținuților americani este în mâinile autorităților

 

Guvernul de la Phenian neagă acuzațiile Statelor Unite, conform cărora ar ține ostateci doi cetățeni americani, pe care vor să-i folosească în caz de negocieri, dar au amenințat că-i vor „pedepsi fără milă” pe aceștia dacă se va dovedi că cei doi se fac vinovați de „acte ostile” la adresa Coreei de Nord.

Săptămâna trecută, un cetățean american de origine nord-coreeană, Kim Hak-song a fost deținut de autorități sub suspiciunea că plănuiește „acte ostile” în vederea deturnării conducerii de la Phenian. Kim Hak-song era angajat în cadrul Universității de Știință și Tehnologie de la Phenian, pe un post de profesor universitar.

Acesta este cercetat, împreună cu un alt cetățean american de origine nord-coreeană, Kim Sang-dok, care a fost arestat în urma unor interceptări telefonice pe Aeroportul din Phenian.

De asemenea, și el este cadru didactic al aceleiași universități.

Din anul 2009, 10 cetățeni americani sunt deținuți în Coreea de Nord, dintre care doi sunt arestați: pastorul creștin de origine coreeană, Kim Tong-chul, și studentul Otto Warmbier.

Warmbier a fost condamnat la 15 ani de muncă silnică pentru furtul unui banner de la un hotel din Pyongyang, în timp ce Kim a fost condamnat la zece ani de muncă grea pe acuzații de spionaj și acte subversive.

Cele mai recente arestări vin în contextul intensificării rapide a tensiunilor dintre Phenian și Washington. Odată cu escaladarea situației, care se apropie vertiginos de un conflict militar, mass-media din SUA au speculat că Pyongyang pur și simplu „răpește” cetățeni americani pentru a-i folosi drept „valută” pentru negocierile cu Washingtonul, relatează Russia Today.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?