PETROM, la un pas să anunţe CEL MAI MARE PROFIT din istoria României

Preţul petrolului a coborât sub 90 de dolari per litru şi se apropie de 80 de dolari
FOTO: economica.net

PETROM. Profitul anticipat pentru PETROM, cea mai mare companie locală ar fi cel mai mare câştig obţinut vreodată de o companie din România.PETROM, cea mai mare companie din România, este aşteptată să-şi publice mâine bilanţul pe 2013 şi analiştii spun că şi în cele mai pesimiste estimări profitul companiei ar putea depăşi pentru prima dată în istorie cifra de un miliard de euro, potrivit ZF.ro.

PETROM Acesta ar fi totodată cel mai mare profit obţi­nut vreodată de o companie românească.

Totuşi PETROM a mai surprins în trecut investitorii prin includerea pe final de an a unor provizioane sau a altor cheltuieli excepţionale care au afectat negativ profitul companiei.

De această dată un semn de întrebare există în cazul „taxei pe stâlp", care nu a intrat în vigoare, dar pentru care Petrom ar putea constitui provizioane.

Estimările analiştilor privind profitul Petrom pe anul trecut variază între un câştig net de 4,6 mld. lei (1,04 mld. euro) şi 4,9 mld. lei (1,11 mld. euro). Media estimărilor indică un profit net de 4,75 mld. lei (1,07 mld. euro), cu peste 20% mai ridicat faţă de anul precedent. Analiştii  chestionaţi de Reuters şi ZF provin de la Erste, Raiffeisen Capital & Investment, Bancpost, NBG Securities, BRD şi Piraeus Bank.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

2 0
Petruta
18 Feb 11:00
Da are profit f.mare si se preteaza sa le ia muncitorilor banii inapoi pt.litigiile de munca in care au drept muncitorii Petrom...rusine.
Răspunde
5 0
Geo
18 Feb 09:58
Oare nu ar trebui crescuta redeventa la nivel de $50 / baril ? Acum in 2014 e momentul, nu e normal ca o companie sa se laude cu profituri fantastice, iar apoi sa faca CSR din nou din lauda. Banii aia trebuie sa ajunga in folosul poporului. Bun trebuie pastrate locurile de munca, dar nu e normal sa extraga resursele gratis.
Răspunde
8 0
Roland
18 Feb 09:50
Bombonel, noi si mai ales copiii nostri i-ti suntem foarte recunoscatori pentru viziunea cu care ai condus tara.
Răspunde
1 -6
geo
18 Feb 10:02
4 cred ca si Basescu era in comisia aia, iar de votat a votat TOT Parlamentul.
1 -4
sebastian
18 Feb 10:19
2 Ba mai mult, decat a spus Geo.. Basescu este cel ce a semnat protocolul de privatizare Petrom... prim sinistru fiind Isarescu. Exista pe net fotocopii ale protocolului.. cu semnatura lui Baselu.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?