Revelionul în stradă. În ce orașe din țară au loc petreceri și concerte în aer liber

 

Unii români aleg să petreacă noaptea dintre ani în stradă, la concerte urmate de focuri de artificii. Primăriile marilor oraşe au pregătit pentru localnici şi turişti petreceri în aer liber de Revelion, unele doar cu confetti, lumini şi lasere, fără focuri de artificii, în cadrul cărora vor concerta trupe şi artişti cunoscuţi, între care BZN şi Goran Bregovic, dar şi Gabriel Cotabiţă, scrie Mediafax

ALBA-IULIA

Cei care aleg să petreacă noaptea dintre ani la Alba Iulia sunt aşteptaţi să se bucure împreună în Piaţa Cetăţii din oraş. Autorităţile locale au pregătit un foc de artificii. Nu sunt programate concerte, însă cei care se vor afla în Piaţa Cetăţii la trecerea din ani vor primi şi câte un calendar pentru 2016. Cei care vor dori să bea un pahar de şampanie trebuie să aducă băutura de acasă, scrie Adevarul.

ARAD

Arădenii sunt aşteptaţi să petreacă Revelionul în faţa Palatului Adminstrativ, acolo unde vor avea parte de un spectacol muzical, focuri de artificii şi şampanie. Pe scena amplasată în faţa Paltului Administrativ vor urca Trupa de Serviciu, Melisa Ţolea şi Mira, de la ora 22.30.

BACĂU

Băcăuanii care rămân acasă de Revelion vor avea parte de un concert organizat în centrul oraşului, care se va încheia cu un foc de artificii. Printre cei care urcă pe scenă se numără DJ Project, Andreea Bănică, Q Sapro şi Alex Velea. La final va fi un foc de artificii.

BISTRIŢA

Bistriţenii sunt aşteptaţi la finalul acestui an în stradă, în centrul istoric al oraşului. Cea care va număra alături de bistriţeni trecerea în noul an este Paula Seling. Spectacolul care se va desfăşura pe Pietonalul Liviu Rebreanu va începe la ora 22.00 cu DJ/MC Dorel, urmând ca la ora 22.30 pe scenă să urce Gabriel Cociş, fostul solist al trupei locale Prefix 990 şi formaţia Statuar. Paula Seling va începe recitalul la ora 23.30 şi tot artista va fi cea care va număra ultimele secunde din 2015. La miezul nopţii, cerul va fi inundat de artificii preţ de mai bine de 10 minute. După focul de artificii, Paula Seling va continua recitalul.

BRĂILA

Primăria Brăila în colaborare cu Consiliul Judeţean Brăila, organizează Revelion 2015-2016, pe platoul din Piaţa Independenţei. Petrecerea în aer liber va începe la ora 21.45, cu un spectacol de muzică uşoară susţinut de artiştii brăileni Doru Ciutacu, Gabriel Ciubuc. Seara va continua cu un mini-recital susţinut de Laura Stoian, câştigătoarea premiului Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România la Festivalul George Grigoriu – ediţia 2014. De la ora 22.30 va concerta  Ultimele 45 de minute din anul 2015 vor fi petrecute împreună cu „What’s Up“ (Marius Ivancea), concert urmat de un foc de artificii, de la ora 00.00. În primele minute din 2016 brăilenii se vor distra pe muzică populară interpretată de Elisabeta Turcu, după care pe scenă vor urca şi Maria Mărgineanu, Nicoleta Ghelase, Mioara Manoilă, Steluţa Constantin şi Maria Grosu.

BRAŞOV

Primăria Braşov organizează Revelionul 2016 în Piaţa Sfatului fără focuri de artificii la trecerea dintre ani. Spectacolul va începe la ora 22.30 şi se va încheia puţin după miezul nopţii, cu un spectacol de lumini şi lasere. Printre artiştii care vor urca pe scena din Piaţa Sfatului se vor afla Crush & Alexandra Ungureanu, alături de artişti locali. În acest an, în programul de Revelion nu a fost inclusă muzica populară.

BUZĂU

Primăria municipiului Buzau organizează o petrecere în Piaţa Dacia, în noaptea dintre ani. Petrecerea va începe pe 31 decembrie, după ora 18.00, şi va fi întreţinută, în mare parte, de artişti buzoieni. Astfel, cei care vor ieşi din case pentru a petrece în centrul oraşului îi vor putea admira pe Nina Stamate, Mario Buzoianu, trupa Nemuritorii, Palaloga Andrada, trupa Kronos, Alexandru Petcu, Gabriela Bolocan, Teodora Bârsan, trupa Şogoriţele si George Mitrea. Pe listă sunt şi invitaţi speciali. Este vorba despre ADDA, Radu Ille şi The dAdA. Spectacolul va fi prezentat de Mădălina Manolache şi Paul Oprea. Atracţia spectacolului va fi focul de artificii de la miezul nopţii.

CĂLĂRAŞI

În noaptea din ani, călărăşenii sunt aşteptaţi în stradă, la o petrecere, începând cu ora 21.00, pe platoul din faţa Prefecturii. Artişti îndrăgiţi vor face show de Revelion, iar organizatorii promit la miezul nopţii un foc de artificii spectaculos. Pe scena în aer liber vor urca Mihai Trăistariu, Dorian Popa, Amna, Rucsy, Omar, un copil talentat care a uimit cu vocea sa compozitorii din România, dar şi B.B. şi Lety.

CONSTANŢA

În Constanţa, spectacolul va avea loc în noaptea dintre ani în Piaţa Ovidiu. Pe scenă vor urca Antonia, Guess Who şi trupa Vunk. Primăria Constanţa a pregătit şi un show de lasere şi lumini. La miezul nopţii, spectacolul va culmina cu un impresionant foc de artificii. Evenimentul se va încheia în jurul orei 02.00.

CLUJ-NAPOCA

Spectacolul din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca va începe de la ora 21.30, cu un concert Magda Puskas&Friends, iar de la ora 22.00 va urca pe scenă trupa Semnal M. Începând cu ora 23.00, atmosfera va fi întreţinută de formaţia Viţa de Vie. De la ora 00.00, clujenii prezenţi în piaţă se vor putea bucura de un spectacol de lumini şi artificii. Primăria Cluj-Napoca va pune la dispoziţia celor prezenţi în Piaţa Unirii 700 de şampanii. După spectacolul de artificii şi lumini, de la ora 00.15, va avea loc un concert susţinut de Aldo&Tzika Sax Orchestra. FOCŞANI Spectacolul de Revelion va începe la Focşani la ora 18.00, când vor urca pe scenă Ansamblul Folcloric „Ţara Vrancei“, solista de muzică populară Geta Postolache şi Viorica şi Ioniţă de la Clejani. Ulterior, vor susţine concerte de 40 de minute fiecare Alexandra Shine, Anastasia Lazariuc, Lora, Voltaj, Randi, Ricchi e Poveri, Ottawan,  Rock-On. La miezul nopţii, va  avea loc un spectacol de lasere şi artificii. Prezentatori vor fi Adelina Pestriţu şi Octavian Ursulescu.

GALAŢI

Concertul de Revelion care va avea loc în stradă în Galaţi va începe la ora 21.30, cu recitalul trupei Over. De la ora 22.00, pe scenă vor urca muzicienii lui Vali Boghean Band de la Chişinău. La ora 23.00, petrecerea de Revelion va continua cu concertul faimosului muzician iugoslav Goran Bregovic, alături de The Wedding and Funeral Orchestra. Trecerea dintre ani va fi marcată de un scurt foc de artificii, după care concertul lui Bregovic va continua până în jurul orei 00.30.

Singura petrecere din Bucureşti

Anul acesta, oferta petrecerilor de Revelion organizate în aer liber în Bucureşti este extrem de sărăcăcioasă. După ce s-a anunţat că Piaţa Constiuţiei şi Piaţa Revoluţiei nu vor fi animate în noaptea dintre ani, Primăria Sectorului 3 susţine că va organiza singura petrecere din stradă din acest an. Este vorba despre „Noaptea albă a dorinţelor“, singurul Revelion în aer liber din Capitală. Totul se va desfăşura în Parcul Titan. Concertele vor începe la ora 19.30 cu Ansamblul Rapsodia Carpaţilor şi vor continua cu: Silviu Biriş şi Taraful Bucureşti, condus de Marian Mirea; Ducu Bertzi & friends (Constantin Neculae, Tavi Iacob, Irina Furdui); Proconsul; Andra; Grasu XXL; Robin & the Backstebbers; Hara; ROA; Zoli Toth Project şi Fly Project. Accesul publicului este gratuit.  

SIBIU

Primăria Sibiu a decis ca tema spectacolului de Revelion care are loc în Piaţa Mare a oraşului să fie ”retro” în acest an, de aceea vor urca pe scenă ”reprezentanţi ai generaţiei de aur a muzicii uşoare româneşti”: Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Dida Drăgan, Adrian Daminescu, Gabriel Cotabiţă, Adrian Romcescu şi Riff.

Invitatul special al serii este Francesco Napoli, cântăreţul italian care şi-a câştigat faima cu melodia ”Balla Balla” şi a continuat să cunoască faima internaţională cu melodii precum "Lady Fantasy” şi "Marina Marina”.

”În contextul evenimentelor triste ale acestui sfârşit de an, Primăria Sibiu a luat decizia de a înlocui tradiţionalul foc de artificii de la miezul nopţii cu un spectacol de lasere, lumini şi confeti care vor marca trecerea în noul an”, anunţă organizatorii.

Spectacolul de Revelion va începe în centrul municipiului Sibiu la ora 22.00, când vor urca pe scenă, rând pe rând, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Dida Drăgan, Adrian Daminescu, Gabriel Cotabiţă şi Adrian Romcescu.

La ora 23:40 este programat să înceapă recitalul susţinut de Francesco Napoli, care va continua până aproape de ora 01.00 cu o pază de zece minute la miezul nopţii, când va urca pe scenă primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor. Aceasta le va prezenta sibienilor mesajul său de Anul Nou, urmat de spectacolul de lasere.

Înainte de ora 01.00 vor urca pe scenă membrii formaţiei Riff.

Prezentatorii acestui program vor fi Silvia Dumitrescu şi Florin Apostol. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, cu finanţare din bugetul local, suma alocată pentru Revelionul 2016 din Piaţa Mare a Sibiului fiind de 350.000 de lei.

Potrivit meteorologilor, cei care vor petrece noaptea dintre ani în Piaţa Mare a municipiului Sibiu vor avea de suportat temperaturi care pot coborî până la minus 13 grade Celsius.

TIMIŞOARA

La Timişoara, Primăria municipiului a anunţat că în noaptea de Revelion va avea loc în Piaţa Victoriei un concert susţinut de trupele Cargo şi Phaser, dar şi de un artist local, iar la ora 24.00 va avea loc un foc de artificii.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Timişoara, de la ora 21.00, pe scena amplasată în faţa Operei Naţionale Române, în Piaţa Victoriei, vor urca Lambrino, un interpret care a colaborat cu Simona Nae pentru primul single al acestuia "Gheaţă şi Foc". Cu un show complex, modern şi dedicat tinerilor, Lambrino, care a mai cântat alături de Hara şi Talisman, va prezenta un playlist alcătuit din piese proprii şi piese prelucrate după hituri de top.

De la ora 22.00, în Piaţa Victoriei din Timişoara va concerta trupa Phaser, formată din Carina Dumitru-voce, Radu Racz-bass, Lucian Oprişan-clape, Arnold Birta-tobe şi Sebastian Barzeianu-chitară, iar de la ora 23.00 în centrul Timişoarei va concerta trupa Cargo.

”De-a lungul timpului, trupa Cargo, înfiinţată în anul 1985, a trecut prin diverse transformări, fără a renunţa la principiile sale, prezentându-ne un rock curat, profesionist, păstrându-şi publicul fidel, cucerind noi şi noi fani, încântându-ne cu hiturile lor şi oferindu-ne mereu concerte remarcabile. Cargo înseamnă acum: Adi Bărar - chitara Adrian Igrişan - voce Tavi Pilan- tobe Ionuţ Cârjă - clape şi Florin Barbu - bass. Pe 1 decembrie, preşedintele  a decorat trupa Cargo cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria B Muzica, «cu prilejul aniversării a 30 de ani de existenţă a formaţiei Cargo, pentru contribuţia deosebită la promovarea muzicii rock în România şi îmbogăţirea patrimoniului acestui gen muzical, pentru remarcabile interpretări muzicale»”, se arată în comunicatul Primăriei Timişoara.

De asemenea, la ora 24.00, programul se va încheia cu un spectaculos foc de artificii.

IAŞI

Capul de afiş al petrecerii de Revelion în aer liber din Piaţa Palatului Culturii de la Iaşi, care va începe la ora 20.30, va fi formaţia olandeză BZN, fondată în anul 1966, costul spectacolului, în cadrul căruia vor evolua şi trupe româneşti, ridicându-se la 500.000 de lei.

"«Cap de afiş» al super concertului de la Palat va fi legendarul grup BZN. Fondată în 1966, formaţia olandeză îi are în prezent în componenţă pe Jan Keizer şi Anny Schilder, iar printre hiturile internaţionale se numără «Blue Eyes», «Dance, dance» sau «El Condor Pasa». Anul trecut, cu ocazia unui concert la Bucureşti, BZN a filmat şi lansat videoclipul «Drumurile noastre toate», care include înregistrări şi imagini cu regretatul cântăreţ Dan Spătaru", se arată într-un comunicat al Primăriei Iaşi.

Înaintea recitalului formaţiei BZN, pe scena de la Palatul Culturii vor evolua, în ordine, Karma (formaţie ieşeană cunoscută, până de curând, ca Roşu şi Negru), Maxim, Mandinga, Alex Velea şi Direcţia 5.

La miezul nopţii va avea loc şi un foc de artificii, bugetul total alocat de Primărie pentru evenimentul de la Iaşi ridicându-se la 500.000 de lei.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?