Petrecere pentru copiii bolnavi de cancer, internați la Spitalul Fundeni

 
Petrecere pentru copiii bolnavi de cancer, internați la Spitalul Fundeni
Petrecere pentru copiii bolnavi de cancer, internați la Spitalul Fundeni

Zâmbete, bucurie și voie bună! De toate acestea au avut parte, joi seară, copiii bolnavi de cancer, internați la Spitalul Fundeni și la Institutul Oncologic din Capitală. Macii roșii sau sărbătoarea verii se află la cea de a cincea ediție, iar evenimentul este dedicat copiilor curajoși care se luptă zi de zi cu boala. În România, aproximativ 6.000 de copii suferă de cancer, iar anual sunt confirmate 500 de cazuri noi. Preț de câteva ore, curtea Institutului Oncologic din Capitală a fost plină de jucării, dulciuri și personaje din desene animate. Zânele și-au unit puterile pentru a le face o bucurie copiilor bolnavi de cancer.

"Dedicăm acest eveniment copilăriei, sufletului de copil care, în ciuda bolii, în ciuda suferințelor rămâne mereu la fel de cald, la fel de încrezător, de suportiv pentru noi ceilalți și credem că avem foarte multe de învățat la acești copii foarte curajoşi", spune Iuliana Didu, director executiv Asociaţia Pavel.

Sunt peste 30 de copii internați în institut, iar alți 80, în Spitalul Fundeni. Aici ajung să stea mai mult decât acasă, iar asistentele și medicii fac deja parte din familie.

"Lucrez de 8 ani jumătate, sunt clipe foarte grele, sunt clipe foarte frumoase, o mare satisfacție o ai când vin și te îmbrățisează și îți spun că le-ai lipsit, că te iubesc", spune una dintre asistente.

Cancerul la copii este a doua cauză a mortalității în țara noastră, însă curajul îi face pe micii pacienți să uite de ședințele de chimioterapie și de sute de înțepături pe care sunt nevoiți să le suporte. Spun asta părinții care împart suferința cu copiii lor.

"Trece foarte ușor peste toate momentele grele și, deşi are două operații la activ, cinci ani de chimioterapie, de nenumărătate înțepături, în secunda doi uită și merge mai departe. Știe tot ce se întâmplă cu el", spune Valentina Pană, mama unui copil bolnav de cancer.

În România, peste 6.000 de copii și adolescenți suferă de afecțiuni oncologice, iar anual sunt diagnosticate aproximativ 500 de cazuri noi.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?