Petre Barbu: Umorul a intrat în putrefacţie

 
Foto: Adevărul
Foto: Adevărul


Mutarea grupului Divertis de la Antena  1 la Pro TV nu are o semnificaţie deosebită pentru telespectatori: duminica seara, ei vor butona telecomanda pe Pro TV. În schimb, pe piaţa TV, Antena 1 a suferit o grea pierdere. De şase ani, Divertis, un program premium (cum se spune), face audienţe-record pe staţia lui Dan Voiculescu. Dar vremurile s-au schimbat. Consumul TV s-a redus şi, mai cu seamă în acest an, au scăzut veniturile televiziunilor din publicitate. Divertis a devenit un produs prea scump pentru Antena 1. Doar Pro TV şi-a permis „luxul” Divertis.

Maşinăria de marketing de la Pro TV va creşte notorietatea grupului. Dar Divertis are nevoie de o nouă viaţă pe care Pro (sau oricare altă televiziune) nu i-o poate oferi. Divertis trebuie să redebuteze. În limbajul corporatist, atât de drag televiziunilor, trebuie să se reinventeze. Pe româneşte spus, trebuie s-o ia de la capăt. Dacă nu va reuşi, umorul trupei se va adânci în rutină, într-un populism curăţel şi dulceag, o bombonică marca Pro TV.

 

Citeşte mai mult în Adevărul  Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?