Peste 5.600 de poliţişti au acţionat în zona şcolilor, fiind depistaţi aproape 1.700 de elevi absenţi de la ore

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Peste 5.600 de poliţişti au acţionat, în ultima săptămână, în zona şcolilor pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică, poliţiştii având sub supraveghere în permanenţă căile de acces în peste 2.700 de şcoli, anunţă Poliţia Română.

Au fost întreprinse peste 1.700 de acţiuni privind verificarea modului de asigurare a pazei şi accesului în unităţile de învăţământ, acordându-se, totodată, şi sprijinul de specialitate conducerii unităţilor şcolare, pentru asigurarea pazei.

În perioada de referinţă, au fost desfăşurate peste 1.200 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar, iar împreună cu unităţile de învăţământ de pe raza de competenţă au fost organizate peste 1.600 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delicvenţei juvenile.

În urma acţiunilor întreprinse, au fost identificate şi controlate aproape 1.850 de unităţi economice amplasate în zona imediat adiacentă unităţilor de învăţământ, fiind depistaţi aproape 1.700 de elevi absenţi de la cursuri. De asemenea, poliţiştii au constatat nouă infracţiuni, iar în zona adiacentă unităţilor de învăţământ au fost legitimate 7.900 persoane, fiind aplicate 380 sancţiuni contravenţionale (din care care nouă sancţiuni pentru vânzarea băuturilor alcoolice elevilor).

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?