Pesta porcină din Teleorman, ținută secretă. Directorul DSV nu a vrut să creeze ”dezavantaj”

 
Pesta porcina
Pesta porcina

Primul caz de pestă porcină africană din județul Teleorman a fost ținut la secret timp de două săptămâni de reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare (DSV), deși legislația europeană și națională îi obligă să raporteze imediat toate cazurile suspecte, notează Newsweek România.

Două săptămâni a rămas neraportată apariția virusului pestei porcine în Teleorman. Directorul DSV Teleorman, Iulian Ianculescu, a spus că nu a raportat cazul pentru a nu crea un „dezavantaj la județ".

Întrebat de ce nu a dat alerta de suspiciune, Ianculescu a spus că nu vrea să intre în amănunte. Totuși, a găsit o scuză: "Făceam un dezavantaj la județ dacă aveam vreo suspiciune.

Primul caz de pestă porcină africană a fost confirmat oficial abia marţi în judeţul Teleorman, virusul fiind descoperit la un porc mort, aruncat lângă o pădure.

Apariția cazului a fost interpretată în notă conspirativă de ministrul Agriculturii.

Joi, Daea a spus că autorităţile trebuie să cerceteze acest caz pentru a vedea dacă este vorba despre o acţiune premeditată.

Ambele reacții vin în contextul în care fiul liderului PSD Liviu Dragnea, Valentin Ştefan Dragnea, deţine o fermă de porci în judeţul Teleorman.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Jan
19 Oct 09:06
astia sint angajatii incompetenti si inutili cu salarii de lux, puse de loazele din politica ! ... nu vroia sa creeze ''dezavantaje'' !!! Dar la restul de producatori s-a gindit ?
Răspunde
0 0
dragnea repetentul
18 Oct 16:15
SA FIE OBLIGAT SA MANANCE FRIPTURICA DIN EI SI EL SI DRAGNEA SI PANARAMA DE FIU-SAU
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?