PESTA PORCINA: Acuzaţii grave din interior, veterinarii sunt depăşiţi

 

Pesta porcină s-a extins şi continuă să o facă pentru că măsurile şi acţiunile autorităţilor nu sunt suficient de ferme. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari din Suceava, citat de Agerpres.

Specialistul a precizat că simpla închidere temporară a târgurilor şi oboarelor nu rezolvă problema, pentru că circulaţia animalelor ''nu este stăpânită'. În opinia specialistului,  singura soluţie pentru rezolvarea problemei ar fi instituirea de filtre de control în toată ţara.

Autoritatea Sanitar-Veterinară este depăşită, deoarece aceste măsuri trebuie luate împreună cu ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor, împreună cu silvicultorii, întrucât numărul de mistreţi a crescut, iar recolta este scăzută. Dacă Fondul de Vânătoare al Romsilva este supravegheat de medici veterinari (...) pe celelalte fonduri, în special ale AJVPS, nu se face nimic, nimeni nu supraveghează, nimeni nu monitorizează”, a mai afirmat Petrea Dulgheru, citat de Agerpres.

Potrivit lui Dulgheru, pesta porcină africană se răspândeşte foarte repede din cauza porcilor mistreţi şi, de aceea, efectivele ar trebui reduse.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?