Centrul de Combatere a Bolilor Tulcea dă liber la vânătoarea de mistreţi şi şacali în Delta Dunării

 
ATENŢIONARE! Vânătoarea mistreţilor şi a prădătorilor poate extinde focarele de pestă porcină 
ATENŢIONARE! Vânătoarea mistreţilor şi a prădătorilor poate extinde focarele de pestă porcină 

Mistreţii şi şacalii din Delta Dunării pot fi vânaţi, a decis Centrul Local de Combatere a Bolilor Tulcea. În general vânătoarea este interzisă în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, însă acum este permisă, ca măsură împotriva răspândirii pestei porcine africane.

WWF susține că noile măsuri de combatere a pestei porcine africane (PPA) aprobate recent de Ministerul Apelor și Pădurilor vor avea efecte dezastruoase.

,,Măsurile sunt extreme și nu au susținere științifică, fiind în unele cazuri în contradicție cu Strategia UE de combatere a PPA, cu recomandările și studiile științifice ale Autorității Europene pentru Siguranță Alimentară și cu Directivele Păsări și Habitate ale Comisiei Europene. Acestea prevăd, dimpotrivă, interzicerea totală a vânătorii în zonele nou infestate și luarea unor măsuri stricte de izolare a focarelor. Mai mult decât atât, ministerul nu a prezentat o notă de fundamentare a acestor măsuri, care să evalueze efectele pe termen lung'', sesizează WWF RomâniaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?