Persoane active pe timpul nopţii riscă să moară mai rapid decât cele matinale

 

Persoanele ce preferă să stea treze până noaptea târziu, dar le este dificil să se trezească dimineaţa au un risc mai crescut de a muri mai devreme decât persoanele matinale.

În urma unui studiului, persoanele ce sunt mai active pe timpul nopţii sunt supuse unui risc cu 10% mai mare de a muri decât persoanele matinale.

''Persoanele nocturne ce sunt nevoite să funcţioneze după un program matinal ar putea suferi de anumite afecţiuni de sănătate,'' a declarat coautorul studiului Kristen Knutson, profesor de neurologie din cadrul Universităţii Northwestern.

Studiile anteriore din domeniu se axează pe rata mare a disfuncţiilor metabolice cât şi a afecţiunilor cardiovasculare, însă cel prezent este primul ce a analizat riscul mortalităţii.

În cadrul studiului, specialiştii au examinat legătura dintre preferinţa oamenilor pentru prima sau ultima parte a zilei şi riscul mortalităţii. Specialiştii au întrebat 433.268 de persoane cu vârste cuprinse între 38 şi 73 de ani dacă se consideră ''persoane matinale'' sau ''persoane nocturne''.

Potrivit descopera.ro, rata mortalităţii a fost determinată în urma observaţiilor realizate pe parcursul a şase ani şi jumătate.

În cadrul studiului, specialiştii au descoperit că persoane nocturne au un risc crescut de dezvoltare a diabetului, afecţiunilor psihologice sau neurologice.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?