Pericol din cer: o stație spațială rătăcită va lovi Pământul

O stație spațială a Chinei, scăpată de sub control, și-a accelerat căderea și poate lovi Pământul oricând, începând din acest moment până în aprilie 2018, anunță The Independent.Tiangong-1 sau Palatul ceresc, mândria programului spațial al Chinei, are o masă de 8 tone și jumătate și, chiar dacă se va dezintegra parțial, e posibil ca bucăți de până la 100 de kilograme să lovească suprafața Terrei, avertizeaza experții.

Cu o asemenea masă și la o asemenea vitează, efectul impactului ar fi devastator. În plus, un astrofizician de la Universitatea Harvard a mai precizat că este foarte greu de prevăzut unde vor lovi aceste fragmente,, chiar și cu câteva ore înainte de impact.

În prezent, epava metalică se află la aproximativ 300 de kilometri altitudine și pentru că a atracția Pământului a crescut, căderea s-a accelerat. 

Stația spațială chinezească a fost pierdută de sub control în 2016, dar regimul de la Beijing a recunoscut oficial accidentul abia după câteva luni de speculații în presa internațiională.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?