Percheziții în Sibiu și în București. Statul german, prejudiciu colosal

 

O serie de percheziții au avut loc, în această dimineață, la Sibiu. Au fost vizați suspecți de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală sub forma autocratului şi a complicităţii.

Perchezițiile au avut loc la domiciliile a 56 de suspecți, în 13 județe din țară, anunță reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

Este vorba despre persoane care au săvârșit mai multe infracțiuni de evaziune fiscală pe teritoriul Germaniei, printr-un mecanism de fraudare a plății TVA. În cadrul acestui mecanism au fost utilizate societăți comerciale de tip „firmă fantomă” din România, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia și Austria. Practic se achiziționau scriptic autovehicule prin intermediul acestor societăți, evitându-se astfel plata TVA către statul german, însă faptic beneficiarii reali ai achizițiilor erau persoane fizice din România, a scris realitateadesibiu.net.

Prejudiciul cauzat statului german este de aproximativ 21.300.000 de euro, în cauză urmând a fi dispuse măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului.

În acest sens, la data de 27 septembrie, Tribunalul Cluj a autorizat efectuarea unui număr total de 69 percheziţii domiciliare, în 12 judeţe din ţară şi municipiul Bucureşti, la domiciliile a 56 de persoane cercetate sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală sub forma autocratului şi complicitate.

Este vorba despre județele Cluj, Alba, Arad, Argeș, Bihor, Constanța, Hunedoara, Iași, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Tulcea și municipiul București.

Citește aici mai multe detalii!

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?