Percheziţii DIICOT într-un dosar de trafic de persoane şi proxenetism

 

Percheziţii, efectuate miercuri dimineaţă, în mai multe locaţii din Argeş şi Maramureş, dar şi în Elveţia, la Laussane. A fost vizată o grupare periculoasă de proxeneţi, care au exploatat 11 tinere, scrie realitateadearges.net.Grupare periculoasă de proxeneţi, destructurată la Câmpulung! Miercuri dimineață, polițiștii de Combatere a Criminalității Organizate din Pitești și Maramureș, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, desfășoară unsprezece percheziții domiciliare în Argeș și Maramureș. Mai au loc două percheziții domiciliare în Elveția, la Lausanne. Sunt vizate 9 persoane bănuite de infracțiuni de criminalitate organizată, care fac parte dintr-o grupare periculoasă.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2016 – 2019, membrii grupării ar fi constrâns un total de 11 tinere să practice prostituția pe teritoriul Elveţiei și Italiei, cu scopul de a obține foloase materiale. Membrii grupării sunt ursari din Câmpulung.

La sfârşitul anului 2016 una dintre fetele exploatate a fost ucisă, cu 26 lovituri de cuţit. Cadavrul ei a fost transprotta şi abandonat într-o pădure, în Franţa, în apropierea oraşului Becanson, la graniţă cu Elveţia. Anchetatorii au stabilit că membrii grupării nu au avut niciun regret pentru moartea tinerei, aceştia manifestându-şi nemulţumirea pierderii sursei financiare. La scurt timp, au înlocuit-o cumpărând de la o altă grupare o tânără pe care au obligat-o să se prostitueze.

Membrii grupării foloseau pentru atragerea victimelor metoda ,,loverboy”, după care transportau victimele în afara ţării, unde, prin acte de violenţă fizică şi psihică, le contrângeau la practicarea prostituţiei şi a unor infracţiuni de furt în dauna consumatorilor de servicii sexuale. Din activitatea infracțională, cei în cauză ar fi obținut peste 2 milioane de euro.

23 de persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești pentru audieri. În activități sunt angrenați și jandarmi. Ancheta a fost făcută în cooperare cu autorităţile judiciare din Elveţia. Unul dintre bărbaţii care fac parte din acestă grupare periculoasă este cunoscut în Câmpulung, fiind o fire extrem de violentă. Acesta a fost condamnat pentru prostituţie şi trafic de persoane. Instanţa i-a admis cererea de întrerupere a executării pedepsei. Imediat cum s-a eliberat acesta a racolat o tânără pe care a trimis-o în Elveţia să se prostitueze.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?