Percheziţii de amploare în Bucureşti şi 3 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală

Percheziții
Percheziții

Poliţiştii efectuează, marţi dimineaţa, 22 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 5 milioane de lei prin comiterea de infracţiuni economice în domeniul comercializării de produse în mediul online, urmând să fie puse în aplicare patru mandate de aducere la audieri.La primele ore ale dimineţii, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au efectuat 22 de percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 5.000.000 de lei prin comiterea de infracțiuni economice în domeniul comercializării de produse în mediul online.

La data de 30 ianuarie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 22 de percheziții, în București și în județele Ilfov, Mureș și Giurgiu.

De asemenea, sunt puse în aplicare patru mandate de aducere.

Activitățile se desfășoară într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor, în domeniul comercializării de produse în mediul online.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2014 – 2016, persoanele bănuite, în calitate de asociați și administratori a trei societăți comerciale, nu ar fi înregistrat în evidențele contabile și în declarațiile fiscale veniturile obținute din comercializarea de produse în mediul online.

De asemenea, ar fi înregistrat achiziţii fictive de la mai multe societăți de tip fantomă, sustrăgându-se astfel de la plata către bugetul de stat a obligațiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproximativ 5.000.000 de lei.

La acțiune participă și polițiști din București, Ilfov, Mureș și Giurgiu, precum și reprezentanți ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?