Percheziții în Capitală și în șase județe la persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciu uriaș

 

Percheziţii la zeci de adrese ale unor persoane bănuite de evaziune fiscală. Pejudiciul se ridică la 20.000.000 de lei.Au loc percheziții la locuinţele unor persoane bănuite că ar coordona o activitate infracţională, precum şi la sediile sau punctele de lucru deţinute de 13 societăţi comerciale, scrie agerpres.ro.

Sunt puse în aplicare şase mandate de aducere pentru audieri. Judeţele vizate sunt Arad, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Dolj şi Ilfov.

Poliţiştii efectuează verificări financiar-contabile, împreună cu specialişti din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.


Din investigaţii a reieşit că, în perioada 2015 - 2017, persoanele vizate ar fi săvârşit infracţiuni de evaziune fiscală, în urma valorificării, pe teritoriul României, a unor mărfuri importate din China - electronice şi accesorii gsm, produse de uz casnic şi accesorii, jucării, îmbrăcăminte. Acestea ar fi folosit, pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale, facturi ce nu au la bază operaţiuni reale, care ar fi fost derulate cu mai multe societăţi comerciale de tip fantomă.

Conturile bancare ale acestor firme fantomă ar fi fost utilizate pentru efectuarea de operaţiuni de schimb valutar al banilor obţinuţi din vânzări şi pentru transferul acestora către societăţi din China, cu care, în realitate, nu erau derulate operaţiuni de import pentru mărfurile comercializate, indică sursa citată.

Percheziţii în Capitală şi trei judeţe

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?