Percheziții de amploare la persoane care falsificau acte de identitate

 
Percheziții de amploare la persoane care falsificau acte de identitate
Percheziții de amploare la persoane care falsificau acte de identitate

Procurorii Parchetului General și ofițeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție efectuează, vineri, percheziții domiciliare în 16 locații situate pe raza județelor Maramureș, Galați, Satu Mare și Cluj, la persoane acuzate că falsificau acte de identitate, relevă un comunicat remis AGERPRES de Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

"Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, trafic de influență, precum și complicitate la fals în înscrisuri oficiale, uz de fals și trafic de influență, cumpărare de influență, folosire în orice mod, direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații", arată sursa citată.

Din probele administrate în cauză, a rezultat că infracțiunile erau săvârșite de către mai multe persoane care falsificau, pe teritoriul Republicii Moldova, documente de identitate pentru persoane interesate să le obțină contra cost.


Conform sursei citate, metoda contrafacerii consta în utilizarea elementelor reale de identificare (data nașterii, cod numeric personal etc.), aparținând unor titulari de documente valide de identitate, activități urmate de întocmirea documentelor falsificate, prin substituirea fotografiilor titularilor cu cele ale persoanelor interesate să le obțină.

Astfel, sumele percepute pentru această operațiune se cifrau la 3.000 euro (din care se achita un avans în cuantum de 1.000 euro, diferența fiind remisă la data predării setului complet de documente, cum ar fi cărți de identitate, permise auto, pașapoarte).

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 0
LES DEUX MAGOTS
13 Mar 20:53
Dac-au ajuns la Galati, maine-poimaine ajung si la Constanta (si Bucuresti)...
Răspunde
2 0
LES DEUX MAGOTS
13 Mar 20:27
Dac-au ajuns la Galati, maine-poimaine ajung si la Constanta (si Bucuresti), s-au pierdut averi si copii, prin falsurile comise sub obladuirea militienilor (care-au facut averi pe care le-au transferat pe-afara prin aceiasi cetateni moldoveano-romanesti, G-ral rez. Dinu Gheorghe cunoaste bine problema fiind implicat la varf, impreuna cu fosti studenti, precum si cadre din U.S.H.)
Răspunde
0 0
Munteanu Constantin
13 Mar 14:50
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?