"Pentru Firea e șocant să afle că există legi în România care se aplică"

 

Reacţie bizară a primarului general Gabriela Firea după decizia instanţei! "Companiile municipale sunt legale și vor funcționa în continuare. Nu pot să fie desființate". Asta spune Firea după ce Curtea de Apel București a decis că toate cele 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei au fost înființate ilegal.Instanța a admis contestația depusă în instanță de USR încă din primăvara anului 2017.

Consilierii USR au susținut că hotărârile de constituire a companiilor au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, și nu cu votul a două treimi, așa cum ar fi fost necesar.

Parlamentarii USR spun că "pentru d-na Firea e șocant să afle că există legi în România care se aplică" şi "că mai există oameni în România care apelează la Justiție".

Senatorul Mihai Goţiu remarcă situaţia că "d-nei Firea și PSD-ului li s-a înfundat", chiar dacă primarul general spune că totul merge înainte.

"CICĂ FIREA E ȘOCATĂ! Sau cum au reușit colegii de la USR ce nu e în stare Dragnea

"Decizia este una, cel puțin suprinzătoare, dacă nu șocantă", spunea d-na Gabriela Firea, aseară, după ce Curtea de Apel București a desființat Hotărârile Consiliului General al Municipiului București prin care erau înființate cele 22 de companii de sifonat jumătate de miliard de euro anual din bani publici.

Da, probabil că pentru d-na Firea e șocant să afle că există legi în România care se aplică. Pentru doamna Firea e șocant că mai există oameni în România care apelează la Justiție. La fel de șocant pentru doamna Firea e că schemele clasice de sugativat banii publici și de direcționat către grupurile prietene (eludând regulile privind achizițiile publice) nu mai funcționează! Da, toate acestea sunt cu adevărat șocante pentru d-na Firea!

Dar dincolo de sentimentul de șoc și groază pe care îl experimentează, de aseară, șefa PSD pe Capitală, am și eu (și sunt convins că aveți și voi) un extraordinar sentiment de mulțumire. Nu pentru că d-nei Firea și PSD-ului li s-a înfundat, ci pentru că există oameni care nu doar că luptă, ci luptă cu succes pentru schimbarea României", a scris Goţiu pe Facebook.

Şi liderul USR Dan Barna punctează "o nouă victorie - USR s-a opus risipei banului public în București".

"Gabriela Firea luptă pentru a transforma Bucureştiul într-un oraş captiv şi blocat în ograda ei. Înfiinţarea acelor companii nu ar fi ajutat Municipalitatea, ci doar pe doamna Firea, domnul Pandele şi propria lor curte", acuză Dan Barna.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?