Grija PNL. Pensii pentru caii şi câinii Poliţiei, Jandarmeriei, Armatei, după ieşirea din activitate

 

Proiect inedit PNL. Câinii și caii de la Poliție, Jandarmerie și Armată ar putea primi pensie la ieșirea din activitate. Prevedrea apare într-o lege depusă la Parlament de senatorul PNL Florin Cîțu, potrivit europafm.ro.

Conform legislației în vigoare, perioada de serviciu a acestor animale este de 8 – 10 ani, iar la momentul pensionării sunt eutanasiate sau ajung la adăposturi publice dacă nu sunt adoptate.

”Ținând cont de activitatea extenuantă pe care o desfășoară animalele de serviciu aflate în slujba statului român, este în primul rând o datorie civică de a le asigura dreptul la viață și condițiile necesare de adăpost și hrană după împlinirea vârstei de pensionare”, explică Florin Cîțu.

Potrivit proiectului, fiecare animal ieșit din activitate beneficiază de 300 de lei pe lună pentru îngrijire medicală. Suma poate fi decontată de către persoanele care au adoptat respectivele animale direct de la instituțiile unde acestea au activat. Senatorul liberal a calculat că anual ies din activitate aproximativ o sută de câini și cai, iar suma necesară pentru îngrijirea lor ar fi sub 80 de mii de euro pe an.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Viorica
23 Mar 12:02
Buna ziua! Acest proiect de lege ar trebui sa fie pus in dezbatere publica, aprobat si respectata legea in caz ca se aproba! Cainii si cai acestia muncesc in folosul oamenilor si au o munca periculoasa, mai mult respect doresc sa aiba si un drept la viata dupa iesirea din activitate!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?