Patru ziarişti au fost audiaţi marţi de Comisia parlamentară de anchetă în cazul Udrea

 
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Comisia de anchetă în cazul Elena Udrea a audiat marţi patru ziarişti. Este vorba despre directorul ziarului Gardianul, Alecu Racoviceanu, redactorii-şefi ai Jurnalului Naţional, Victor Ciutacu şi Dan Constantin, dar şi redactorul ziarului Cotidianul, Lucian Gheorghiu.

Comisia parlamentară care anchetează modul în care au fost cheltuite, de către Ministerul Turismului, fondurile publice destinate campaniei de promovare "Romania, Land of choice" s-a reunit în şedinţă, la ora 11.00 pentru a discuta despre documentele solicitate Ministerului Turismului  şi ANRMAP şi identificarea numărului de experţi necesari funcţionării comisiei.

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat înfiinţarea Comisiei de anchetă în cazul Udrea pentru verificarea modului de cheltuire de către Ministerul Turismului a banilor publici destinaţi unor campanii de promovare precum "Romania, Land of Choice". De altfel, în Hotărârea adoptată de deputaţi sunt trecute nouă obiective pe care Comisia de anchetă ar trebui să le urmărească. Comisia va ancheta inclusiv modul de cheltuire a banilor publici cu cazarea, transportul şi diurna ziariştilor acreditaţi la Ministerul Turismului în deplasările interne şi externe.

Un alt obiectiv precizat în Hotărâre se referă la verificarea "corectitudinii modului în care MT a încheiat parteneriatul cu BRD-Societe Generale pentru realizarea şi difuzarea clipurilor publicitare ale conceptului "Romania- Land of Choice", în condiţiile în care, în aceeaşi perioadă, doamna Udrea a beneficiat de o reeşalonare sau refinanţare a creditului pe care îl avea angajat la această bancă". Potrivit declaraţiei de avere depuse la data de 16 iunie 2009, Elena Udrea are un credit la BRD de 3.297.000 de euro, contractat în 2007 şi cu scadenţă în 2010. În declaraţia de avere din decembrie 2008, creditul era cu 10.000 de euro mai mic şi cu scadenţă în 2009.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?