Patru lucruri care îţi pun sănătatea în fiecare zi serios în pericol fără să ştii

 

În viaţa de zi cu zi facem fără să ne dăm seama foarte multe greşeli care ne fac să fim mai obosiţi, mai stresaţi şi mai trişti.

Chiar şi aşa, cu toţii putem foarte uşor să renunţăm la aceste obiceiuri dăunătoare pentru sănătatea noastră fizică şi mentală.

1. Nu mai amâna alarma telefonului în fiecare dimineaţă. Este adevărat că nu există nimic mai plăcut decât câteva minute în plus de somn dimineaţa, însă amânarea alarmei nu este un obicei bun. Există riscul ca, odată amânată alarma, să cazi într-un somn profund, al cărui ciclu nu se poate încheia în 10-15 minute şi, astfel, să te simţi mai obosit decât ar fi normal.


2. Nu îţi verifica corespondenţa electronică imediat ce te trezeşti. Dacă dormi cu telefonul lângă tine şi nu te ridici din pat înainte să verifici e-mailul, nu mai face asta. Acest lucru poate fi cauzator de stres pentru că în e-mailuri poţi găsi informaţii care să te pună pe gânduri şi să te agite. Lasă acest lucru pentru momentul în care ajungi la birou sau pentru atunci când termini rutina zilnică de dimineaţă.

3. Nu mai bea cafeaua pe fugă, în timp ce te pregăteşti pentru a pleca la serviciu. Corpul uman produce cortizol, hormonul stresului, care reglează aportul de energie din corp între orele 8:00 şi 9:00 dimineaţa. Astfel, cel mai bun moment pentru a bea cafeaua de dimineaţă este după ora 9:30.

4. Nu trebuie să sari peste micul dejun. Micul dejun este masa care te ajută să fii productiv pe tot parcursul zilei.

Citeşte continuarea pe Descoperă.roAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?